Hlavní navigace

Veletrh CES 2017: HDMI Forum uvedlo specifikaci HDMI 2.1, TP-Link router pro video ve 4K

6. 1. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Netgear
Vedle toho společnost Netgear, pod jménem Arlo Baby, představila nové bezdrátové monitorovací kamery do dětských pokojů. K vidění má být i HDMI 2.1.

Gigabitový bezdrátový router (směrovač) TP-Link Archer-C2300 MU-MIMO je určen pro přenos videa v rozlišení Ultra HD (4K) a hraní náročných síťových her. Dovoluje nastavit prioritu videa, her a dalšího obsahu nebo vyhradit kapacitu pro nejčastěji užívaná zařízení. Maximalizovat přenosový výkon se snaží i tím, že každému zařízení přidělí co nejoptimálnější pásmo.

Netgear Nighthawk S8000 (GS808E) určený pro multimediální a herní sítě v sobě kombinuje vlastnosti přepínače (switche) a Wi-Fi směrovače, routeru, Nighthawk. Zabudováno je osm gigabitových portů, přičemž každý z nich lze konfigurovat zvlášť. V případě potřeby připojení datově ještě náročnějšího zařízení je možné čtyři z rozhraní propojit a dosáhnout tak rychlosti až 4 Gb/s.

NAPSALI JSME: V Las Vegas začala světová elektronická událost číslo 1, veletrh CES 2017

Veletrh CES 2017: OLED bez reproduktorů a překvapení jménem QLED

Křisťálová Lupa 24 hlasovani

HDMI Forum představilo specifikaci rozhraní HDMI 2.1, která podporuje přenos videa až do rozlišení Ultra HD (4K, 120 Hz), resp. Ultra HD (8K, 60 Hz), dynamické HDR a mj. vyšší přenosovou rychlost dat až 48 Gb/s. Verze je ale také zpětně kompatibilní s dřívějšími specifikacemi.

Bezdrátová monitorovací kamera Arlo Baby je určená pro monitoring nejmenších členů rodiny. Zvládá obraz v rozlišení Full HD (1080p), má infračervený systém nočního vidění, obousměrné audio a také pohybové a zvukové senzory (zdůraznit by měla i pláč) či senzory sledující teplotu, vlhkost a ovzduší. Součástí kamery je hudební přehrávač a noční lampička. Snímaný obraz si promítnete i na mobilním telefonu. Kamera na veletrhu CES 2017 získala ocenění za inovaci.

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).