Hlavní navigace

Úschovna spouští privátní datové úložiště, bude ale placené

13. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jeden z nejstarších tuzemských serverů pro zálohování a sdílení velkých souborů se letos mění. Napřed zvýšil limit na zásilky a teď zřizuje i osobní cloud.

Až padesátigigabajtový prostor pro zálohování svých souborů a historie odeslaných a přijatých zásilek. Letošní rok je pro Úschovna.cz obdobím velkých změn. Neomezený je nově počet stažení zásilky a firmy si mohou personalizovat svůj profil logem. Není to ale zadarmo. 

Už v červnu výrazně zvýšila velikost odesílaných zásilek ze 300 megabajtů na sedm gigabajtů. Teď je tu placená služba Úschovna Plus, kterou server ocenil na 79 korun za tři měsíce. V rámci předplatného je možné posílat libovolné množství velkých zásilek. Maximální velikost zásilky je nastavena na 50 GB, říká šéf Úschovny Jan Raab

MMF24

Úschovna ročně odbaví přes pět milionů zásilek. Podle našich statistik se výrazně změnily potřeby našich uživatelů a lidé chtějí posílat větší data, říká Raab. Služba už letos proto také zavedla jednorázovou čtyřicetikorunovou platbu za odeslání jedné padesátigigabajtové zásilky. 

K razantnímu letošnímu zvýšení limitů dohnala Úschovnu globální konkurence, která už s dvou a vícegigabajtovými limity fungovala dosud, a to jak wetransfer nebo MyAirBridge. Tuzemská konkurence v podobě Letecké pošty zatím na nástup gigabajtových objemů nereaguje a stále se drží na 161 megabajtech. Její provozovatel se už ale věnuje převážně jiným aktivitám.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).