Hlavní navigace

UPC v Polsku nabídne „IPTV“, ale jen s několika programy

9. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
9. 1. 2007

Kabelová společnost UPC v Polsku nabídne vlastní řešení IPTV, televize přes internetový protokol. Podle serveru Media2.pl se soustředí na vlastní klienty s vysokorychlostním připojením k internetu Chello, jimž nabídne omezený počet televizních programů včetně prémiového erotického kanálu Playboy TV.

MMF24

Programová nabídka nebude příliš bohatá, má obsahovat například stanice Animal Planet, CNN, Fashion TV či National Geographic Channel. Za příjem kanálu Playboy TV budou muset zákazníci platit a dostanou se k němu pouze po zadání loginu a hesla. Ceník služby firma zatím nezveřejnila, podle všeho ale půjde spíš o propagaci klasické kabelové televize, která by měla být pro klienty s rychlejším připojením k internetu zdarma.

Česká UPC zatím nic podobného nechystá, po nedávno schválené fúzi se společností Karneval Media se podle mluvčího Františka Maliny plně soustředí na integraci obou firem a jejich programových nabídek. Od Karnevalu by měla UPC rovněž převzít technologické řešení digitální kabelové televize (DVB-C).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).