Hlavní navigace

Tisíce lidí naletěly falešné facebookové stránce Apple Store CZ

16. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Schéma je jasné. V aktuálním příspěvku stránka tvrdí, že „distributor z Velké Británie přidává pár kusů zdarma“ a „Apple Store CZ“ bude rozdávat fanouškům.

Je dost s podivem, že tenhle letitý podvod stále funguje. Tisícovky lidí jsou fanoušky zcela zjevně falešné facebookové stránky „Apple Store CZ“, na které můžete najít perly jako „Oficiální prodejce produktů apple“ či adresu http://apple.cz – což sice vyvolává dojem „oficiálnosti“, ale není tak těžké pochopit, že jsou to jenom další šmejdi.

EBF - tip - heslo konference

Pod prvním příspěvkem „Byla založená oficiální stránka produktů Apple pro českou komunitu. Pokud máte zájem o produkty, prosím přesměrujte se na naší prodejnu http://www.apple.cz/, nebo použijte prodejny certifikovaných resellerů.“ najdete stále nezodpovězený dotaz „Můžete doložit věrohodnost stránky? Třeba kontaktem? Protože zatím to vypadá jako fake, navíc admin neumí psát čárky.“ a je dost jasné, že tady žádné doložení nedorazí.

Schéma je samozřejmě jasné a je vidět na posledním aktuálním příspěvku, který tvrdí, že „distributor z Velké Británie přidává pár kusů zdarma“ a „Apple Store CZ“ bude tedy rozdávat fanouškům – za líbí, sdílení a napsaní „Splnil/a jsem“. A co jiného, než 6717 líbí a 7492 komentářů s 9146 nasdíleními (aktuálně už počty vystoupaly na 18 597 lajků, 20 470 komentářů a 25 769 sdílení – pozn. redakce). Lidská  hloupost je tradičně nekonečná. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).