Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Pravda zabijí, Malá Moskva a Ďáblova past

14. 2. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
14. 2. 2012

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší nové každodenní rubrice. Každý den dopoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 2, 20:50 – dokument Jakub Ludvík, fotograf lidských duší - Jakub Ludvík, „nejznámější fotograf známých tváří“, je módní fotograf. Jeho práce sice odborníci často drtí neúprosnou kritikou, ale fotografované osobnosti jsou s výsledky jeho práce nadmíru spokojené a zařazují si tyto své portréty na titulní strany knih, magazínů či divadelních programů. Jakub Ludvík je především svérázná postava s naprosto svéráznými názory na lidi, společnost, politiku a zejména na svět tzv. českého showbyznysu, ve kterém se často pohybuje. Dokument (ČR, 2001)
  • CS Film, 22:00 – film Ďáblova past - Baladický příběh se odehrává v oblasti Moravského krasu v první polovině 18. století. O krásné krajině kolovaly podivné zvěsti, ve kterých se objevoval ďábel. Mlynářská rodina Spálených odedávna zkoumala tajemství přírody, které vždy dokázala využít ku prospěchu svému i vesnického lidu. To se však nezamlouvalo regentovi a biskupovi, a tak spojili síly, aby nepohodlného mlynáře zničili. Drama (Československo, 1961)
  • Film Europe, 22:00 – film Malá Moskva - Film nás přenáší do světa, kde v jednom městě, odděleni zdmi a zákazy, žili Rusové a Poláci, kteří i přes strach a všudypřítomné sledování milovali, trpěli a měli své sny: odehrává se v polském městečku Legnice, které se přezdívalo „Malá Moskva“, protože tu sídlila největší posádka sovětské armády v Polsku. Historické romantické drama (Polsko, 2008) Zdroj: CSFD
  • Nova Cinema, 22:20 – film Prci, prci, prcičky - Čtyři mušketýři střední školy uzavřou na jednom z mejdanů smlouvu, v níž se zavážou, že ani jeden neprojde absolutoriem coby panic. Pochopitelně, že nikdo nechce být poslední, a tak se balí jako o závod. Vypadá to, že Jim bude mít štěstí. Velice se mu líbí exotická sexbomba Nadia, která od něho chce doučovat historii, a to ve cvičebním úboru. Že by výzva? Jim proto instaluje webcameru, takže všichni spolužáci mohou přes internet sledovat, co se bude dít v jeho pokoji. Komedie (USA, 1999)
  • Markíza, 22:50 – film Pravda zabijí - Mizera, sukničkář a nedbalý otec. Sami byste si mohli napsat seznam chyb ostříleného novináře Steva Everetta, ale právě teď na to není čas. V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti – a Everett právě zjistil, že je nevinný. Isaiah Washington, Denis Leary, Lisa Gay hamilton, James Woods, Daine Venora a další ze žhavého obsazení oživují tento příběh, kde se prolínají paralelní příběhy vězně a Everettova úsilí ho zachránit. Krimi thriller (USA, 1999)

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).