Hlavní navigace

Překlopí Viacom další kanály MTV do formátu 16:9? Zatím to tají

22. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
22. 3. 2012

Společnost Viacom International Media Networks, která je provozovatelem kanálů pod hlavičkou MTV a také stanice Nickelodeon, zatím tají, zdali své další programy převede ze zastaralého formátu 4:3 do moderního 16:9. Vyplývá to z vyjádření, které serveru DigiZone.cz poskytla Essősy Orsolya, která v této firmě působí na pozici Nickelodeon Brand Director pro střední a východní Evropu a Israel.

ČTĚTE TAKÉ: Evropské hudební ceny MTV bude letos hostit Frankfurt

Jak jistě víte, v tuto chvíli máme v České republice dva programy v širokoúhlém formátu (MTV Dance a MTV Rocks, pozn. red.). Nickelodeon nadále zůstává ve formátu 4:3, a to je naše dnešní oficiální informace, uvedla Orsolya. DigiZone.cz zajímalo, zda je v budoucnu možné očekávat širokoúhlý formát také u programů MTV Hits a MTV Music. Například v Itálii už jsou takto oba programy dostupné, i když vysílají ve verzi odlišné oproti Evropě. Ve formátu 16:9 vysílá nově také britská verze stanice MTV Classic.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).