Hlavní navigace

Nabídku digitálního rozhlasu v Praze rozšíří od pondělí stanice Blaník a City

29. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V multiplexu se objeví rozhlasové stanice, které už je na území hlavního města možné naladit klasickou analogovou cestou, tedy prostřednictvím VKV vysílačů.

Prostřednictvím digitálního rozhlasového multiplexu Českých Radiokomunikací v hlavním městě začnou od pondělí vysílat také stanice Rádio Blaník a Rádio City patřící do portfolia skupiny Media Bohemia. V pražském rozhlasovém multiplexu tak bude šířeno už osmnáct rozhlasových stanic. Programovou pozici v této digitální síti už má připravený také Český Impuls, nová stanice provozovatele Rádia Impulsu a Rockzone 105.9, do budoucna tu počítá s distribucí dětské Rádio Pigy konkurenční skupiny Lagardère Active Česká republika.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Radiokomunikace v Praze v tichosti obnovily vysílání v L-pásmu

Jsme rádi, že se nám daří pilotní projekt digitálního rozhlasového vysílání rozšiřovat o nové stanice. Můžeme tak lépe ověřit technické parametry digitálního rozhlasu a zpřesnit informace potřebné pro plánování řádného vysílání. Zároveň posluchačům s digitálními rozhlasovými přijímači ve spolupráci s Media Bohemia přinášíme širší programovou nabídku, uvedl při této příležitosti Marcel Procházka, ředitel pro regulaci a strategii Českých Radiokomunikací. Zájemci naladí rozhlasový multiplex na kanálu 10D z vysílače Strahov.

CIF24

ČTĚTE TAKÉ: Rádiu Pigy zatím brání ve vstupu do digitálního rozhlasu chybějící licence

Vstupem našich rádií Blaník a City 93,7 FM do testovacího digitálního vysílání si chceme vyzkoušet technické parametry standardu DAB+. Budoucnost rádia je především v obsahu vysílání. Media Bohemia se proto soustředí především na rozvíjení svých programových formátů a kvalitu obsahu vysílání. Jaký nosič šíření se v budoucnu ukáže jako nejlepší, je otázka. DAB+ vnímáme jako jednu z možných cest, sdělil k pilotnímu vysílání Daniel Sedláček, předseda představenstva společnosti Media Bohemia.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).