Hlavní navigace

Koalice pro digitální televizi je na světě (VIDEO UVNITŘ)

20. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
20. 6. 2007

V budově Ministerstva vnitra dnes vznikla a prvními signatáři byla i podepsána dohoda „Koalice pro digitální televizi“. Na setkání svolaném národním koordinátorem digitalizace Zdeňkem Duspivou a náměstkem ministra informatiky Zdeňkem Zajíčkem nechyběl žádný z významných hráčů na televizním trhu, kromě televizí samotných tu byli i zástupci výrobců elektroniky a lidé z reklamní branže.

Text byl připomínkovaný přímo na setkání, kde vznikla jeho nová verze, která se liší od podoby publikované na DigiZone.cz [DOC, 27,6 kB]. Dohodu zatím podepsali zástupci Asociace digitálních televizí, Asociace spotřební elektroniky a podle Událostí České televize už i její generální ředitel Jiří Janeček. Generální ředitel televize Nova Petr Dvořák a výkonný ředitel televize Prima Petr Chajda předají text před případným podpisem na posouzení svým právníkům. Šéf Novy se na genezi druhé verze každopádně aktivně podílel.

ebf - tip - debata

Server DigiZone.cz zároveň dementuje zprávu, že za Koalicí pro digitální televizi stojí člen Rady Českého telekomunikačního úřadu Petr Štěpánek. Ten nebyl jednání vůbec přítomný.

DigiZone.cz přinese v zítřejším článku podrobnosti o tom, jak se nová koalice rodila, a to včetně fotografií. Zatím se můžete podívat na video z podpisu dvou signatářů [MPEG, 9,1 MB].

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).