Hlavní navigace

Francouzské četnictvo nasadí místo Windows XP systém Ubuntu

31. 1. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Francouzské četnictvo přechází z Windows XP na Ubuntu. Přechod na open-source řešení začal již před několika lety. Do provozu už byl nasazen kancelářský balík Openoffice.org, e-mailový klient Mozilla Thunderbird či webový prohlížeč Mozilla Firefox. Nyní tedy dochází i na operační systém. Ubuntu bude nasazeno na 70 000 desktopových počítačů. Migrace bude ale probíhat postupně a dokončena by měla být až v letech 2013–2014, takže deadline je zřejmě ukončení podpory Windows XP ze strany Microsoftu.…

Francouzské četnictvo přechází z Windows XP na Ubuntu. Přechod na open-source řešení začal již před několika lety. Do provozu už byl nasazen kancelářský balík Openoffice.org, e-mailový klient Mozilla Thunderbird či webový prohlížeč Mozilla Firefox. Nyní tedy dochází i na operační systém. Ubuntu bude nasazeno na 70 000 desktopových počítačů. Migrace bude ale probíhat postupně a dokončena by měla být až v letech 2013–2014, takže deadline je zřejmě ukončení podpory Windows XP ze strany Microsoftu. Francie je open source tradičně relativně hodně nakloněná. (Pooh.cz)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).