Hlavní navigace

Euronews boduje jako zpravodajská jednička v 17 zemích EU

18. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
18. 9. 2009

Panevropský zpravodajský kanál Euronews je považován za nejlepší program v tomto oboru v sedmnácti zemích Evropské unie a dále také v Norsku, Švýcarsku a Rusku. Vyplývá to z výzkumu European Media and Marketing Survey (EMS). Stanici se dařilo i v zemích, jako je Španělsko, Portugalsko, Francie a Německo, kde musí soupeřit s tradičními rivaly v podobě kanálů CNN a BBC World.

ČTĚTE TAKÉ: Euronews chystá vysílání v dalším jazyce

Euronews zahájil své vysílání v roce 1993 a v současné době je jeho program dostupný hned v několika jazycích současně – angličtině, francouzštině, němčině, španělštině, italštině, portugalštině, ruštině a arabštině. V týmu stanice je více než dvě stě novinářů, kteří mají přístup ke zpravodajství všech velkých agentur a televizních společností. Ve velkých evropských městech se může pochlubit Euronews distribucí v hotelích, na letištích i palubě leteckých společností. Digitální vysílání zahájil již před deseti lety.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).