Hlavní navigace

ČTÚ má na webu novinku, šíření DVB-T signálu podle profilu

27. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
27. 6. 2011

Na webu Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) už je možné získat nejen doporučení, kam natočit svou UHF anténu, abyste mohli přijímat digitální terestrický signál (DVB-T), ale také můžete zjistit, zdali vám v cestě stojí případné překážky. Mapy pokrytí DVB-T obohatil profil terénu. Přesto, že by měla být novinka funkční, to nejdůležitější, obrázek s profilem terénu, se bohužel zatím nezobrazí.

ČTĚTE TAKÉ: Nova vypnula v květnu další desítky analogových převaděčů

CIF24

Na začátku je potřeba zadat do řádku pod mapou adresní bod (obec nebo ulice a číslo popisné). Po zobrazení adresného bodu (fialový čtvereček) a směrových čar, které představují signál digitálního televizního vysílání, je potřeba si vybrat jednu směrovou čáru a na tu levým tlačítkem myši kliknout. V levé části záložky se zobrazí malý obrázek profilu terénu mezi konkrétním vybraným vysílačem (výběrem směrové čáry) a adresním bodem, uvádí na webu regulační orgán kmitočtového spektra. Novinka je k dispozici na adrese: http://dtv.ctu­.cz/mapa.

AKTUALIZOVÁNO 8:23 – Včera byla novinka nefunkční, dnes už se profil terénu zobrazuje.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).