Hlavní navigace

ČT musela předčasně ukončit sobotní Události. Odešel jí zvukařský pult v režii

18. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Na Kavčích horách se opět opakovala situace, na kterou si diváci mohou pamatovat z 18. listopadu loňského roku. Hlavní zpravodajská relace ale tentokrát došla téměř do svého konce.

Česká televize dnes musela o několik minut dříve ukončit svou hlavní zpravodajskou relaci Události, a to z technických důvodů. Problém se objevil těsně před 19:40, kdy měla být odvysílána reportáž o Open Air Festivalu Trutnov. Moderátor Událostí Jakub Železný nebyl při uvedení příspěvku vůbec slyšet. Samotná reportáž pak byla odvysílána v pořádku, ovšem po jejím skončení se objevil předěl a „mrtvolka“ (zamrzlý obraz) z předchozí reportáže. Zpravodajská relace pak nečekaně skončila.

Z ARCHIVU: ČT selhala technika. Události skončily téměř o čtvrt hodiny dříve

Samotná závěrečná znělka se objevila ve formě videa, ale nikoliv audia. Předěl nahradil komentář Jakuba Železného, kterého vzniklá situace očividně vykolejila: „Já už zažil ledacos…“. Diváci pak měli možnost po dobu několika minut vidět pouze průhlednou točící se zeměkouli, kterou Česká televize používá jako předěl mezi jednotlivými pořady zpravodajství (bez informace o technickém problému), která několikrát „zamrzla“. Celkem se protočila tato smyčka asi třikrát, předcházela jí upoutávka na podzimní seriál Ententýky. Ani sportovní relaci Branky, body, vteřiny s Janem Smetanou neviděli diváci v pořádku.

CIF24

ČTĚTE TAKÉ: Václav Klaus poskytnul ČT 24 exkluzivní rozhovor k výročí rozpadu Československa

Nejviditelnější změnou byla skutečnost, že BBV nebyly odvysílány vůbec z prostor virtuálního studia, ale z původních prostor Událostí, nyní využívaných pro zprávy ČT 24. Celá sportovní zpravodajská relace byla odvysílána pouze ve čtené formě (bez čtecího zařízení) a některé reportáže se taktéž nepodařilo odbavit. Podle vyjádření tiskové mluvčí České televize Michaely Fričové pro server DigiZone.cz odešel v režii Událostí zvukařský pult. Členové týmu naštěstí rychle zareagovali a sport už se podařilo odvysílat z náhradní režie i prostor. Za vzniklou situaci se divákům pochopitelně omlouváme, uvedla Fričová.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).