Hlavní navigace

Česká televize zpřístupnila iVysílání pro chytré televizory a hybridní boxy

10. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO A VIDEO Veřejnoprávní médium z Kavčích hor je v České republice průkopníkem technologie HbbTV. K dispozici je v rámci pozemního vysílání, na satelitu Astra 3B a u vybraných operátorů.

Významný technologický krok učinila včera Česká televize. Svůj videoarchiv iVysílání, který v současné době obsahuje téměř tři tisíce dní záznamů, zpřístupnila napříč všemi chytrými televizory a set-top-boxy, jež mají podporu standardu HbbTV, tedy takzvané hybridní širokopásmové televize. Zájemci tuto novinku najdou klasicky pod červeným tlačítkem na svém dálkovém ovladači. iVysílání je tak v současné době třetí HbbTV aplikací, kterou Česká televize takto nabízí. Doposud šlo o Teletext a Televizní program.

K TÉMATU: Regionální síť 7 nabízí u HD kanálů ČT nově hybridní vysílání HbbTV

iVysílání dostupné v rámci technologie HbbTV se skládá z několika položek. Po potvrzení této položky na hlavní liště se zájemcům objeví úvodní stránka, která obsahuje rozcestník do dalších sekcí. Zájemci tu najdou například řazení – Domů, Podle data, Pořady A-Z, případně Moje pořady. Právě poslední položka je pro uživatele příjemnou novinkou. Zájemci si mohou dát do seznamu pořady, které sledují a vytvořit si tak přehled oblíbených položek. Na hlavní stránce iVysílání je přehled několika pořadů, které Česká televize doporučuje.

CIF24

ČTĚTE TAKÉ: Co je to hybridní televize HbbTV a jak tato platforma funguje?

V položce „Podle data“ se objeví jakýsi elektronický programový průvodce, ve kterém mohou uživatelé listovat. Vypadá podobně jako klasický magazín. K dispozici jsou jednotlivé dny plus volby Včera a Dnes. Pokud někomu tato možnost nevyhovuje, může si otevřít Kalendář a zalistovat v rámci možností i do bohatého archivu. Pořady lze jednoduše hledat také manuálním zadáním na virtuální klávesnici. V samotném přehrávači má uživatel možnost si pořad zvětšit na celou obrazovku, zobrazit si jeho další části, bonusy, případně podobné formáty. Právě zde je k dispozici také možnost umístit pořad do oblíbených položek.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).