Hlavní navigace

Brněnské studio ČT má od dnešního dne nového šéfa

2. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
2. 1. 2008

Brněnské studio České televize má od dnešního dne nového šéfa. Do funkce ho uvedl generální ředitel ČT Jiří Janeček. Stal se jím třiapadesátiletý Karel Burian a do této pozice ho jmenovala 19. prosince loňského roku Rada České televize. Nový šéf brněnského studia vzešel z výběrového řízení. „To bylo tvrdé a náročné, protože takové budou i požadavky na nového ředitele televizního studia Brno, uvedl generální ředitel Jiří Janeček. Ředitel brněnského studia ČT bude mít na starosti mj. výstavbu nového lokálního studia.

CIF24

Karel Burian přichází na místo po Vladimíru Karmazínovi, který od 1. října 2007 přešel na post provozního ředitele České televize. Lujza Oravcová, která vedla studio v posledních třech měsících loňského roku, je od ledna 2008 finanční ředitelkou ČT. Před ní vykonával post bývalý programový ředitel František Lambert.

Karel Burian přichází do České televize z postu ředitele zpravodajství Regionální televizní agentury (RTA). Stál např. také u zrodu brněnského rádia Petrov. Do ČT se vrací po sedmi letech. V tehdejší Československé a později České televizi působil v tech 1973 až 2001. Nového ředitele TS Brno čeká v nejbližších dnech seznámení se situací ve studiu, poté představí managementu televize další plány a záměry.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).