Hlavní navigace

Allegro hodilo ručník do slevového ringu a ukončilo AukroCity

1. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Aukrocity
Byl to alespoň papírově ambiciozní projekt. Allegro se startem AukroCity před více jak rokem pokusil svézt na mánii slevových serverů. Naskočilo ale pozdě a nepřesvědčivě.

AukroCity je od 1.6.2012 minulostí. Allegro sice na webu připomíná, že zajímavé slevy a nabídky bude neustále nabízet na ulovky.aukro.cz, ale to je jen slevové promo k nabídce obchodníků z Aukra. O startu AukroCity jsme informovali zde

ebf - tip - debata

Proč AukroCity skončilo? Oficiálně nic víc, než je na stručném webu, oznámeno nebylo. Je ale pravděpodobné, že Aukru přerostla přes hlavu akvizice slevových nabídek, která byla nakonec pracnější a nákladnější než výnosy, zatímco jejich atraktivita šla rapidně dolů. Tedy to, s čím se potýká většina hráčů na trhu, jimž se nepodařilo obsadit přední příčky. A to se AukroCity, přes všechen optimismus „průlomového projektu“, nikdy nepoštěstilo.

Allegro se tak může soustředit na svůj hlavní business, posilování v oblasti e-komerce, kde bylo letos a vloni velmi akvizičně aktivní. Novinkou v této oblasti je, že akvizici Mall.cz (Netretailu) společností Naspers, která vlastní i Allegro, schválil český antimonopolní úřad a do konce měsíce se očekává i souhlas slovenského úřadu, čímž by akvizice byla finálně odsouhlasena.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).