Hlavní navigace

AIM se oficiálně otevírá alternativním klientům

7. 3. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Internetová společnost AOL se rozhodla svou komunikační síť AIM otevřít i produktům a službám třetích stran. Za určitých podmínek je tak možné bez porušení licence implementovat podporu AIM do webových služeb nebo alternativních klientů. AOL s AIM v poslední době dost experimentuje. Vedle implementace jeho podpory v rozhraní Gmailu byl nějaký čas v provozu pokus s Jabberem. Konkurence zatím ale není alternativním klientům zrovna nakloněna. Pouze v případě Yahoo Messengeru a Windows Live…

Internetová společnost AOL se rozhodla svou komunikační síť AIM otevřít i produktům a službám třetích stran. Za určitých podmínek je tak možné bez porušení licence implementovat podporu AIM do webových služeb nebo alternativních klientů. AOL s AIM v poslední době dost experimentuje. Vedle implementace jeho podpory v rozhraní Gmailu byl nějaký čas v provozu pokus s Jabberem. Konkurence zatím ale není alternativním klientům zrovna nakloněna. Pouze v případě Yahoo Messengeru a Windows Live Messengeru funguje pro textovou komunikaci vzájemná kompatibilita. (Root.cz)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).