Pondělí: sběrač Karel (33)
V Čerčanech na břehu Sázavy žije v panelákovém bytě číšník Karel, milovník pokladů ze smetišť a útrob země. Mužný typ své hosty překvapí. Už deset let žije s přítelem, což by nikdo nehádal, a má útulný byt v provensálském stylu, kde soupeři mylně předpokládali pilnou ženskou ruku neexistující přítelkyně. Kliďas Karel je slušný kuchař, ale nervozita a ubíhající čas mu dají zabrat a v kuchyni se opravdu zapotí. Ocení jeho hosté zapečené balkánské papriky, lososa s listovým špenátem a vanilkové zmrzlinové koule obalené v pistáciích? Jsou i tací, co nejedí lososa ani čerstvý špenát, zato bomba s heliem rozesměje všechny.
Úterý: maminka Pavlína (25)
Dvojnásobná maminka a bývalá servírka Pavlína je na mateřské dovolené. O tom, že u ní doma se prostírat nedá, se jdou osobně přesvědčit Dagmar a Monika, protože Pavlína bydlí jen kousek od sestry, v jejímž bytě se odehraje úterní večírek. Chce moc vyhrát, ovšem mají krevetový koktejl, plněná panenka a žravá buchta dostatečný tah na bránu? Karel nestojí o majonézu v koktejlu, Dáša prý něco takového ještě nepila, pečený brambor s česnekem má poněkud nepoživatelnou krustu. Zachrání to hra v šipky?
Středa: „Houstička“ Dagmar (44)
Vdaná trojnásobná maminka a babička Dagmar z Velkých Přílep opět potvrdila, že risk nemusí být zisk. Dcera ji přesvědčila, aby se blýskla domácími houstičkami, a Dáša těsto svěřila domácí pekárně, jenže „utopila mlynáře“. Hosté pak chroupali k šunce koupené celozrnné housky, Dášu chválili, a ta je při tom nechala. Následovala první a poslední polévka týdne s celestinskými nudlemi, kuřecí roláda, zelný salát a tiramisu s mascarpone. Kdy se Dagmar přizná, že je tahala za nos?
Čtvrtek: tatínek Zdeněk (24)
Mladý tatínek třítýdenní Marušky, skladník Zdeněk, pozve soupeře na zahradní grilovačku do Chudoples. Kromě masa a zeleniny se mohou hosté potěšit i s domácí zvířenou. Poněkud zbytečně se obávají, zda na roštu neskončí právě králičí a kůzlečí, ale dostanou v medu a hořčici naložené kuřecí a panenku. Zdeněk překvapí jako skvělý hostitel, potěší vlastním chlebem s bylinkovým máslem, tentokrát jde ale o produkt zaručeně domácí! Na grilu se upeče i v rumu naložený ananas. A nakonec přijde harmonikář.
Pátek: laborantka Monika
V třípokojovém bytě v Milošovicích, kde bydlí s maminkou a bratrem, prostírá Monika. Jako kdyby vyslyšela volání hostů, udělá salát, dokonce s mletým masem, ale méně je někdy více. Nepředvařené lasagne v boloňském stylu obohacené kečupem a hustě prosypané eidamem u dna a navrchu trochu ztvrdly, zato její moučník „pepišmalipud“ (přelož pečený piškot a malinovým pudinkem) chutná všem. Snaživá Monika je dobrá hostitelka, ale její Hádej, kdo jsem! se už moc táhne, když všichni v duchu už stejně myslí na jediné: Pod kterým poklopem se ukrývá vytoužených 40 tisíc korun?
Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách pořadu www.iprima.cz/prostreno. Nebudou chybět ani rady jak být nejlepším hostitelem.