Hlavní navigace

Vysílání ČT 24 pro iPhony je jednou z mobilních aplikací roku

2. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
2. 6. 2011

Česká televize získala pro živé vysílání zpravodajského kanálu ČT 24 na platformách iPhone a Android ocenění Mobilní aplikace roku 2011. Stalo se tak včera na stejnojmenném slavnostním večeru sdružení TUESDAY Business Network (TBN), který byl pořádán také společností Internet Info, jež je vydavatelem serveru DigiZone.cz. Do ankety se zapojilo téměř pět tisíc hlasujících z řad nejširší veřejnosti.

Z ARCHIVU: Zpravodajský kanál ČT 24 zahájil vysílání v mobilním telefonu iPhone

Obě aplikace si stáhlo dohromady přes 80 tisíc lidí, přičemž 83 procent z nich ji aktivně využívá a denně přibývá 200 nových uživatelů, uvedla na svém webu zpravodajská stanice ČT 24. Z nominační fáze, jež probíhala od 1. března do 10. dubna, vzešlo 171 finalistů z řad českých a slovenských aplikací. Odborná porota, složená z členů programového boardu COMMUNICATION WEDNESDAY a vybraných expertů z oblasti telekomunikací a internetu, je následně rozřadila do 9 kategorií, ze kterých se pak vybíral vítěz v rámci hlavního hlasování.

ebf - tip - debata

DOKUMENT: Výsledky ankety Mobilní aplikace roku 2011 (XLS, 32 kB)

Absolutním vítězem se stala aplikace Oskárek, což je jednoduchý software, který umožňuje majitelům chytrých i obyčejných starších mobilů rozesílat SMS zprávy zdarma přes internetové brány operátorů. Odborná porota jako nejzdařilejší aplikaci pro smartphony vybrala iKatastr Jiřího Kamínka z Mendelovy univerzity v Brně. Porota udělila také čestné uznání autorské trojici Kryštof Celba, Jan Šlesinger a Lukáš Ronge za aplikaci Meteoradar CZ. Dále uspěly také aplikace Meteoservis, Piškvorky nebo Pubtran.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).