Hlavní navigace

Volba zbývajícího člena vysílací rady se bude podruhé od začátku opakovat

15. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Poslanci se rozhodovali mezi dvěma kandidáty – někdejší šéfkou vývoje programových formátů České televize Janou Kasalovou a Václavem Menclem z ODS.

Poslanecké sněmovně se na jejím posledním zasedání opět nepodařilo zvolit chybějícího člena do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Znamená to, že ve volbě tak neuspěla někdejší šéfka vývoje programových formátů České televize Jana Kasalová nominovaná hnutím ANO, ani Václav Mencl doporučený Občanskou demokratickou stranou (ODS). Celá volba se také bude muset znovu opakovat od začátku. Nebylo to přitom poprvé, co se Kasalová snažila funkci získat. Poprvé to bylo už letos v březnu.

MMF24

K TÉMATU: Někdejší šéfka vývoje nových formátů ČT Jana Kasalová opět ve finále volby do RRTV

Kasalová není v mediální oblasti neznámým pojmem. Kromě již zmiňované funkce ředitelky vývoje programových formátů veřejnoprávního média z Kavčích hor se v roce 2009 ucházela o post šéfky České televize, vedle např. Jiřího Janečka, Jany Bobošíkové, Hynka Chudárka Radomíra Pekárka. Stejný krok už si vyzkoušela šest let předtím, v obou případech se dostala až do finále. Jana Kasalová v minulosti taktéž vykonávala pozici programové ředitelky televize Prima.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).