Hlavní navigace

Názor k článku Vnitro tlačí na prosazení bianko šeku na biometrické sledování na letištích od A. S. Pergill - Jsou zakázány kapesní nože, u nichž lze otevřenou...

  • 9. 8. 2024 9:55

    A. S. Pergill

    Jsou zakázány kapesní nože, u nichž lze otevřenou čepel fixovat.

    A je třeba jasně konstatovat, že jakékoli odzbrojení společnosti vede k nárůstu zločinů proti životům lidí i jejich majetku. I dnes aktuální Velká Británie měla někdy v 70. letech minulého století zákon o držení zbraní benevolentnější než my teď a pak ho (snad někdy v 80. letech - asi by se to dalo dohledat) zpřísnila na +- současný stav, a v důsledku toho došlo k nárůstu trestných činů se zbraní na víc než dvojnásobek skokem, z roku na rok). V USA je počet trestných činů (v přepočtu na počet obyvatel a další tento jev ovlivňující faktory) přímo úměrný míře restrikce držení zbraní: čím víc restrikce, tím větší riziko, že bude občan zabit, nebo alespoň ozbrojeným útočníkem oloupen (o únosech a znásilněních s použitím zbraně ani nemluvě).

    Ostatně, v souvislosti s předvánoční střelbou na FF UK se také ihned ozvali škůdci, volající po zákazu zbraní. Byť, vyjma opravdu silných oligofraniků, musí být každému jasné, že mít tam pár vyučujících zbraň a alespoň bazální střelecký výcvik, bylo by obětí podstatně méně. Ostatně Breivik byl úspěšný hlavně proto, že na celém ostrově nebyla (vyjma toho, co měl on) jediná střelná zbraň. Neměli je ani policisté.

    Poslání: U států, které přímo ohrožují obyvatele restrikcemi možností sebeobrany proti zločincům, nelze předpokládat, že by jakákoli technologie, tedy i to rozpoznávání obličejů, byla použita ve prospěch občanů. Spíše bude použita k budování totality a ti zločinci spíš budou do tohoto procesu zapojeni (jak se to ostatně ledaskde na světě už děje). Ostatně, i budovatelé socialismu po únoru 1948 byli vesměs kriminálníci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).