Hlavní navigace

Názory k článku Vlastník televize Nova, společnost CME, kupuje filmového distributora Bontonfilm

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 3. 2011 14:56

    Filmový Maniak
    jen jsem zvědav, zda-li filmy uváděné Bontonfilmem do českých kin se přednostně objeví v televizní premiéře na Nově, nebo také něco zbude na placené filmové kanály a jaké ceny si nový majitel v této souvilosti nastaví pro uvolnění třetí straně.
    Při pohledu na nabídku filmů na Nově mám pocit, že nic nového z poslední doby neuvádějí ( výjimka - v pátek film s Freemanem a Banderasem), pořád melou stejný, lehce zastaralý balík titulů zahraniční i domácí produkce.
  • 28. 3. 2011 16:45

    bez přezdívky

    Tady nepůjde pouze o Novu.. ale také o Voyo+:

  • Budou mít "snažší vyjednávání" o licencích na Voyo+ (protože Voyo == de facto Bonton, vypadne distributor který by si na tom chtěl urvat pořádnou marži + případný tlak na vlastníka práv z velikosti Bontonu)
  • Jelikož Voyo se údajně chystá překročit hranice ČR, zde je také plno možností jak mohou profitovat z toho, že jsou bratříčkem velkého distributora
  • A propo - když se podíváte jaká čísla opět udělal Kamenák, tak není důvod měnit ten zastaralý balík filmů (no flame)

  • 28. 3. 2011 17:52

    bez přezdívky
    Nevím jak jiné kanály, ale HBO nekupuje filmy od lokálních překupníků ale pěkně přímo od Hollywoodských studií, takže tam bych se nebál.
    Jiná věc je, jak to ovlivní rozložení sil na českém trhu. Bonton totiž distribuuje hlavně Sony, Fox a MGM, zatímco vlastníka CME a jejich konkurenta, Warner u nás distribuuje konkurenční Magicbox. Předpokládám, že Warner se bude chtít dostat k Bontonu, když ho teď (nepřímo) vlastní a naopak bude asi chtít dostat od Bontonu konkurenci, i když to není tak jisté, protože i v jiných zemích distribuuje buď sám Warner nebo jím vlastněné firmy konkurenci. Ostatně i u nás Warner, dokud ještě měl svou divizi domácího videa, distribuoval Disney. Tak uvidíme co se stane.
  • Zasílat nově přidané názory e-mailem
    Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).