Hlavní navigace

Vítejte na novém DigiZone.cz. Máme pro vás řadu novinek

2. 4. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Server DigiZone.cz prochází největšími změnami od svého vzniku v říjnu 2005. Chceme být přehlednější, zajímavější a praktičtější.

Změnou neprochází jen Události České televize, ale i server DigiZone.cz. Po víc než šesti letech existence jsme se rozhodli pro zásadnější proměnu grafiky, uspořádání webu i výměnu redakčního systému, která nám umožní doplňovat články o řadu nových grafických prvků. Stejný redakční systém využívají i ostatní weby vydavatelství Internet Info, které DigiZone.cz provozuje.

Články a aktuality v jednom proud textů, nové databáze

DigiZone.cz ode dneška nabízí moderní a odlehčený design, který působí čistým, vzdušným dojmem a přispívá tak k maximální přehlednosti a snazší orientaci na stránkách. Dominantním prvkem titulní strany je nyní hlavní článek dne s velkou perexovou fotografií podle moderních trendů u zpravodajských webů. Články a aktuality jsou v novém designu řazeny v jednom obsahovém proudu tak, aby čtenář v každém okamžiku získal rychlý přehled o aktuálním dění.

Oproti staré podobě DigiZone.cz tak zmizela samostatná stránka aktualit, nově jsou články i aktuality dostupné výhradě z titulní strany nebo vyfiltrované podle rubrik. Největší obsahovou novinkou je pak řada nových databází, k nimž se čtenáři dostanou přímo ze záhlavní titulní strany. Jde o databázi digitálních vysílačů, databázi televizních stanic, databázi rozhlasových stanic, databázi operátorů televizních a rozhlasových služeb, databázi servisních a montážních firem a databázi prodejců televizní techniky.

Všechny zmíněné databáze jsou „mapové“, v detailu zobrazují přímo místo, kde se daný subjekt nachází. Do databází servisních a montážních firem a prodejců televizní techniky mohou nové záznamy vkládat sami uživatelé. U všech databází mohou čtenáři jednotlivé subjekty hodnotit známkou jako ve škole a diskutovat o nich. Do databází jsme překlopili i dosavadní mapy pokrytí multliplexů pro pozemní digitální televizi. Obsah databází lze filtrovat podle krajů, okresů a měst.

Nový DigiZone.cz má i mobilní verzi

Nové jsou také programové tipy, kterými redakce upozorňuje čtenáře na nejzajímavější televizní pořady konkrétního dne (nově je najdete na titulní straně v pravém navigačním sloupci dole). Obsah DigiZone.cz nově doplňuje rovněž kalendář akcí z oboru televizního a rozhlasového vysílání, tedy tiskových konferencí, odborných seminářů a setkání. A jako úplnou novinku spouštíme i mobilní verzi DigiZone.cz, kterou naleznete na adrese m.digizone.cz. Na mobilních telefonech tak už nebudete muset stahovat plnou verzi našeho webu.

MMF24

Novou podobu DigiZone.cz nadále upravujeme a doplňujeme. Uvítáme i vaše nápady a postřehy, jak tento web ještě vylepšit ke spokojenosti všech jeho návštěvníků.

Pěkné čtení vám přeje

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).