Hlavní navigace

Videopůjčovna Banaxi přináší ve 4K filmy i seriály

19. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Známá služba, která upoutala spoluprací s Tesco Clubcard Kino, na svých stránkách už dlouho obsah v Ultra HD slibovala. Zanedlouho se to naplní.

Banaxi v těchto dnech dokončuje na nejrůznějších platformách technické úpravy nutné k nasazení videoobsahu v Ultra HD (4K). Ten můžete nejdříve očekávat ve widgetech a aplikacích pro masové značky televizorů a půjde o stovky hodin pořadů typu celovečerní filmy, seriály a dokumenty.

V nedávném srovnání placených on-line videoték na českém trhu (viz odkaz níže) jsme citovali z webu videotéky, že obsah Banaxi je nabízen v SD, HD, 3D a UHD“.

V menu však ještě pořady vidět nebyly, což by se ale mělo v nejbližší době změnit.

K TÉMATU: Srovnání placených on-line videoték na českém trhu – Banaxi Go

On-line videopůjčovna Banaxi představila řešení pro použití v automobilech

Skončila další česká on-line videoslužba, Clubcard Kino od Tesca, Banaxi pokračuje

Firma zavedení Ultra HD (4K) pořadů oznámila v tiskové zprávě s tím, že disponuje tzv. globálními právy a že i když dnes není zcela jednoduché se k takovémuto obsahu dostat, je to směr, kterým se chce ubírat.

ebf - tip - debata

Videopůjčovna Banaxi jako webová aplikace pod Windows 8.1.
Autor: Bohumil Herwig

Videopůjčovna Banaxi jako webová aplikace pod Windows 8.1.

Společnost Banaxi Limited byla založena v roce 2012 a je provozovatelem VOD služby Banaxi jak v České republice, tak na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku, přičemž má plány pro další rozšiřování.

V roce 2013 uzavřela partnerství s německou společností NetRange, provozovatelem stejnojmenné platformy, kterou naleznete například u televizorů značky Philips (TP Vision) a Loewe. Aplikace pro přístup do videotéky jsou pak k dispozici pro televizory Samsung, Philips a LG, nabízejí se také pro chytré telefony a tablety s operačními systémy Android, iOS, Windows 8 a Windows 10.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).