Hlavní navigace

V pátek odstartuje Discovery World

16. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
16. 4. 2008

18. dubna, tedy už tento pátek, odstartuje ve střední Evropě nový dokumentární kanál Discovery World, který nahradí vysílání dosavadního Discovery Civilisation. Prostřednictvím tiskové zprávy o tom informovala společnost Chello Zone, která ho v České republice mediálně zastupuje. Dočkají se ho např. zákazníci rumunské platformy Digi TV. A na co se mohou diváci těšit? Uvede především dokumenty z historie, kultury, příběhy ze skutečného života, vyšetřování a záhady.

Discovery World nabídne divákům možnost sledovat série o faktech a dokumentární programy jako je např. Discovery Atlas, který odhalí místní zvyklosti a představí fascinující příběhy lidí z různých koutů světa. Pořad už je natáčen ve vysokém rozlišení a má uspokojit především ty diváky, kteří pátrají po kuriozitách a rádi prozkoumávají svět.

ebf - tip - debata

Uznávanou historickou sérií, která se také ve vysílání objeví, je Monarchy. Historik David Starkey tu představí příběhy britské monarchie, která je nejstarší přežívající politickou institucí v Evropě. Pro milovníky historie zbrání bude určen pořad Weanpology. Ten seznámí např. s důmyslnými vynálezy, zkušenostmi z bojišť, pokroky v designu zbraní a sřelami řízenými laserem.

Ve vysílání Discovery World si ale najdou své i ti, kteří se zajímají o příběhy podle skutečných událostí a soudní série. Půjde např. o FBI Files, Dr. G soudní lékař, Mummy Autoposy, ale i oceňovaný snímek Grizzly Man, který režíroval uznávaný filmař Wernog Herzog.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).