Hlavní navigace

Názor k článku Usnadní nový zákon výstavbu internetových sítí? od Petr M - Ad "znehodnocení pozemku": 1) Dostupnost inženýrských sítí cenu pozemku...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 6. 2017 10:12

    Petr M (neregistrovaný)

    Ad "znehodnocení pozemku":
    1) Dostupnost inženýrských sítí cenu pozemku obecně zvyšuje.
    2) Nic mu nebrání navrhnout ISPíkovi několik možností, jak to na pozemku zakopat s tím, že za každou navrhne jinou částku. A ISP se podle toho může zařídit.
    3) Pokud už se tam kope třeba vodovod, už tam něco na tom pozemku je a plastová trubička navíc už není taková komplikace.

    Ad "lišty v bytovce":
    - Pokud to jde po chodbě, kde je CHÚC, je vedení v lištách špatně. Jako majitel domu bych ISP vyhodil s tím, že "Chodba je chráněná úniková cesta. Elektroinstalační lišty a kabely v navrhovaném provedení nejsou v odpovídajícím provedení pro toto použití a dým může ztížit evakuaci v případě požáru nebo ohrozit nájemníky. Viz ČSN... (nepamatuju si z hlavy číslo)" A ISP se může klidně na přirození stavět.
    - Pokud ho to přesto nepřejde, kabeláž může zasekat, ovšem s tím, že ISP uhradí stavební práce (sekání, zazdění) a aspoň vymaluje chodby a bude platit část společné spotřeby, nebo si zřídí OM.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).