Hlavní navigace

USA nemají plán, jak připravit diváky na vypnutí analogu

19. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
19. 12. 2007

Spojené státy nemají ucelený plán, podle kterého bude stát občany připravovat na vypnutí zemského analogového televizního vysílání. Vyplývá to ze zprávy, kterou zveřejnil kontrolní úřad Kongresu USA (the Government Accountibility Office). Odpovědnost za přípravu přechodu digitalizace má především Federální komunikační komise (Federal Communication Commission), která má na starosti nejen regulaci televizního vysílání v USA, ale také stanovuje harmonogram procesu digitalizace.

Kontrolní úřad Kongresu USA připustil, že se veřejný i soukromý sektor snaží koordinovat přípravy na vypnutí analogového vysílání. Chybějící plán však z chystaného přechodu činí riskantní záležitost a zvyšuje se tak i pravděpodobnost, že v souvislosti s digitalizací dojde k problémům. Podle úřadu by mohly být některé domácnosti špatně informovány nebo by dokonce mohly zůstat bez potřebných informací nutných k přechodu na digitální vysílání. Přitom vypnutí analogového televizního vysílání se blíží, je plánováno na 17. února 2009.

ebf - tip - debata

Se zprávou kontrolního úřadu nesouhlasí Federální komunikační komise, která také zpochybnila její přesnost. Federální komunikační komise na svých internetových stránkách také zveřejnila prohlášení, ve kterém vyzdvihuje fakt, že přechod na digitální televizní vysílání připravuje již více než 20 let. Jeden z pěti komisařů Federální komunikační komise ale se závěry kontrolního úřadu souhlasí. Podle Jonathana Adelsteina tak kontrolní úřad jen potvrdil jeho námitky, které se snaží prosadit již přes rok. Komise podle něj nemá strategický plán a měla by se raději místo nesouhlasu a omluv věnovat nápravě chyb.

Zdroj: Digital TV News

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).