Hlavní navigace

UPC omezila v některých městech nabídku analogové kabelovky

10. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
10. 11. 2009

3. listopadu napsal čtenář serveru DigiZone.cz s přezdívkou Jan Tatar do diskuse, že mu přestala fungovat rozšířená analogová nabídka programů od společnosti UPC Česká republika označovaná jako Klasik. Tuto skutečnost potvrdil ve stejném diskusním vláknu o dva dny později také Pavel Gerspitzer z Nového Jičína. O několik hodin později napsal to stejné i náš externista Ondřej Vala, který se věnuje na DigiZone čas od času kabelové televizi.

ČTĚTE TAKÉ: Z UPC se pomalu stává spíše poskytovatel připojení k internetu

MMF24

Regionální příloha Mladé fronty DNES pro Plzeňský kraj přinesla v pondělí vysvětlení s vyjádřením mluvčího společnosti UPC Františka Maliny. Změny se dotkly jen diváků, využívajících analogovou kabelovou televizi. Předem jsme je informovali dopisem, že potřebujeme uvolnit kanály pro další digitální programy a vysokorychlostní internet, uvedl Malina. O chystané změně informovalo již v druhé polovině listopadu diskusní fórum UPCzone. Podle jeho administrátora jde celkem o patnáct lokalit. Kromě Plzně je to např. Příbram, Cheb, Sokolov, Česká Lípa, Valašské Meziříčí nebo Vsetín.

Pokud se tedy zákazníci nacházejí v některé ze zmíněných lokalit a změna se jich dotkla, chtějí-li nadále sledovat programy, o které přišli, nezbývá jim, než aby přešli na nabídku digitální kabelové televize. Mluvčí UPC však upozornil, že se zrušením analogové televize v síti společnosti se nepočítá. Bude však omezena nabídka, a to na maximálně dvacet programů. O tom, zdali dojde k omezování nabídek i v dalších městech, se zatím nerozhodlo. Žádný harmonogram pro další města není, uvedl Malina.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).