Hlavní navigace

Názor k článku Ulož.to prohrálo soud kvůli Šarlatánovi. Soudit se chce dál od A. S. Pergill - Takže: Olšák P.: Typografický systém TeX, strana 21: "Program...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 8. 2023 15:28

    A. S. Pergill

    Takže: Olšák P.: Typografický systém TeX, strana 21:
    "Program se nesmí nazývat TEX, pokud nesplňuje náročné testy (trip) vytvořené Donaldem Knuthem."
    Asi jsem to četl i jinde,, ale tohle by mělo stačit.
    Pokud tuhle knihu neznáte, asi těžko budete stran TeXu kompetentní autoritou.
    To, že nějaká vámi nalezená licence má dvě věty, není relevantní.
    Jsem zvědav, zda tento jednoznačný text dokážete nějak "interpretovat".

    Nekladu rovnítko mezi medicínu a biomedicínu. Medicína je částí souboru biomedicínských věd.
    Vzhledem k tomu, že na řadě VŠ, pokud je to technicky možné, se ve vyučovaném oboru i bádá (často i za účasti studentů, pregraduálních i postgraduálních, vč. tvorby závěrečných prací), má předmět na VŠ zpravidla blízko k oboru. Jsou i pedagogové, kteří tento stav preferují z důvodu vyšší kvality práce pedagogů, kteří jsou současně i výzkumníky.
    Pokud se týká toho práva atd.: jistě se učí jen to, co se podstatně týká práce lékaře, zejména praktického. Nicméně v té oblasti má být absolvent dostatečně vzdělán na to, aby si byl vědom hlavních problémů a zdrojů průšvihů. Ostatně ani státnice z chirurgie jej neudělá chirurgem (dtto státnice z jiných oborů), jen jej připraví na nabírání dalších vědomostí během postgraduálu.

    Tvrdil jsem, že to není typický opensource, a za tím si stojím. Argumenty jsem tu v diskusi uvedl už vícekrát, nehodlám je opakovat.

    Něco jiného je diskuse na internetovém fóru a něco jiného třeba Bc. práce. Když mi u zkoušky něco student tvrdí, a není to zjevný nesmysl, tak se po zdroji nepídím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).