Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Kladivo na úložiště. Nova a Prima přitvrdily vůči nelegálně sdílenému obsahu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 21. 7. 2024 11:21

    Filip Jirsák

    Namaluji pár čar a písmen v grafickém editoru (vzorec chemické látky), dám uložit, jako formát zvolím GIF. Když obrázek otevřu v tom samém nebo i jiném grafickém editoru, je v pořádku. Dám ho na web a webové prohlížeče ho zobrazují s prohozením černé a bílé. Tak kde jsem udělal chybu?
    Asi v nějakém nastavení. U vás by bylo překvapivé, kdybyste chybu neudělal.

    Prostě, pokud nějaký systém pracuje s obrázky s barevným prostorem 256^3, tak musí počítat s tím, že tam ty barvy budou.
    Vy jste ale předtím tvrdil něco jiného.

    Jistěže je proprietální systém méně bezpečný.
    Nesmysl.

    Výpadek v pátek to ukázal jasně, klekly proprietální Windows, v nichž se nevyzná ani mateřská firma, takže plné bezpečnostních děr.
    Jenže to nebyla chyba Windows, ale systémového ovladače, který je součástí softwaru třetí strany. A ten samý software už způsobil i pády Linuxového kernelu nebo MacOS. Přičemž u toho Linuxového jádra se nakonec ukázalo, že to byla chyba v jádře, ne v tom softwaru. A linuxové jádro je – překvapení – opensource.

    Ne, do SVG uložíte celou bitmapu. Když mám v Inkscape vektorový obrázek s vloženou bitmapou, uloží se mi to jako jediný soubor, bez nějakého odkazování.
    Ve skutečnosti je to odkaz na bitmapová data serializovaná uvnitř toho SVG souboru.

    Opět doporučují příslušnou literaturu, které existuje dost.
    Pořád nechápu, kde jste nebyl přesvědčení, že můžete někoho o něčem poučovat.

    Zpravidla se ty výkresy dělají z jiných důvodů, než to, čemu se říká "obrázek" v obecném jazyce.
    Jasně. A když nakreslím třeba červený čtvereček na bílém pozadí, tak to podle vás také není obrázek.

    Někdy na začátku století vyšel ve zpravodaji CZ TUG článek (číslo bylo vystaveno na stránkách této organizace) nějakých jeskyňářů, kteří přešli na metapost poté, co zjistili, že ostatní systémy na generování plánů (vč. drahých profesionálních) dávají podstatně vyšší míru nepřesností.
    A výstupem metapostu je postscriptový obrázek. Systémy založené na TeXu, ho berou nejlépe s příponou mps.

    Zase blábolíte o něčem, o čem nic nevíte. Abyste mne zase nezačal poučovat u MetaPostu nebo PostScriptu – to neznamená, že jednotlivé střípky se nezakládají na pravdě. Znamená to, že z těch dílčích informací matláte dohromady nesmysly. Asi jako kdybyste šimpanzovi dal rozstříhaná slova a nechal ho, ať si s tím hraje. Na konci dostanete nějaký text, ve kterém budou existovat skutečná slova – ale nebude to dávat žádný smysl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).