Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Kladivo na úložiště. Nova a Prima přitvrdily vůči nelegálně sdílenému obsahu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 18. 7. 2024 16:30

    Filip Jirsák

    Jestliže se při uložení (převodu) do nějakého formátu ztratí část informace
    Ale v případě uložení bitmapového obrázku s 256 RGB barvami do GIFu se žádná informace neztratí.

    Důležité je, že budu pracovat s formáty, v nichž se informace neztrácí
    Jasně, budete pracovat s formátem s nekonečným množstvím barev a nekonečným rozlišením. Takových formátů je totiž na výběr spousta.

    Malé gify, jako jsou animované ikony apod. se řeší spíš pixelartem, než jinak.
    A vidličky se řeší bambusem.

    Byly doby, kdy se omezení palety GIFu obcházela rovněž tím pixelartem, když se střídáním bodů stávajících barev (z těch 256) předstíraly barvy, které ta paleta neobsahovala. Dnes už je to technologie spíš pro veterány.
    Nikoli, dnes se tato technologie stále používá při redukci počtu barev. Ono to totiž jinak nejde. Akorát se to nedělá ručně.

    Nicméně animace jiná než ty smajlíky (které dost nesnáším) se dá skutečně na řadě platforem řešit odkazem na animaci, uloženou jinde.
    Jo jo, protože odkaz na animaci zaručeně přiláká pozornost.

    Marketéři pořád vymýšlejí, jak v reklamách zaujmout uživatele. Nejdříve se používaly právě animované GIFy, pak se začal používat Flash. A ono je to přitom tak snadné – stačí dát uživateli odkaz na video uložené jinde.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).