Hlavní navigace

Názor k článku Kladivo na úložiště. Nova a Prima přitvrdily vůči nelegálně sdílenému obsahu od A. S. Pergill - Ano, raději u sebe budu mít deset triček...

  • 17. 7. 2024 10:58

    A. S. Pergill

    Ano, raději u sebe budu mít deset triček než dvě. "Nadbytečné" tričko se unese a v nejhorším se využije i jinak než jako takové.

    Nejsem přítelem programů, které se snaží dělat něco za mě, protože jejich tvůrce má "lepší" představu (a hlavně jinou) o tom, co bych vlastně na tom počítači měl dělat. Z tohoto důvodu jsem ostatně emigroval z platformy Windows na Linux, který je po této stránce lepší. Bylo to v době, kdy jsem si provedl rekapitulaci a zjistil, že nějakých 80 - 90 procent času a práce strávím tím, že ten šit nějak nutím dělat to, co chci já, a ne to, k čemu se mě snaží donutit. Už jen to, že programy od MS neumějí uložit korektně češtinu do kódování ISI-8859-2 znamená dost práce navíc., aby takto kódovaný text vznikl.
    A uvedl jsem jasně, pokud bych dělal animovaný GIF ze série obrázků z videa, tak bych měl zájem ty obrázky prohnat nějakým filtrem na ostření, úpravu barev, případně ořez, což by mi s velkou pravděpodobností takový program buď vůbec neumožnil nebo jen s četnými omezeními. Kdysi jsem něco takového dělal, byť výstupem byla animace v mp4 a ne GIF, takže mám vcelku jasno, co taková práce vyžaduje.
    Jsem přesvědčen že rozdíl bude na úrovni jako když si za starých časů člověk nechal vyvolat film a udělat zvětšeniny v komunále, nebo si to řešil ve vlastní režii a už např. složení filmové vývojky přizpůsobil tomu, co fotografoval.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).