Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Kladivo na úložiště. Nova a Prima přitvrdily vůči nelegálně sdílenému obsahu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 8. 7. 2024 20:52

    A. S. Pergill

    Takže ho jen autorizuje. Akorát nevím, kdo ve vašem světě zaručuje, aby dvě osoby neměly stejný veřejný i privátní klíč.

    Auto je materiální statek, o němž je vždy jasné, komu patří (až na pár výjimek)

    Blábolíte.

    Kauza Mironet spočívala na aktivitách ochránců autorských práv na programy.

    "Vše podle současného autorského práva".
    Nejsme v tomto ve sporu. Spíš jde o to, že se filmaři bojí natočit něco originálního, aby se neukázalo, že "vykradli" nějaké motivy z jim neznámého filmu.
    Takže vzali u nás neznámý film "Modrá laguna" z roku 1947 a natočili remake s Brooke Shields v roce 1980, potom v roce 1991 Návrat do Modré laguny (s Milou Jovovič) a potom ještě v roce 2012 Modrá laguna: procitnutí. A furt se drželi koupitelných licencí na autorská práva. Asi nejlepší je ta BS.

    Takto ta věta zněla. Těch sto let je jakýsi odhad úmrtí neidentifikova­telných autorů (psali pod zkratkami, které dnes nikdo nevyluští), podle ochránců autorských práv. Je mi líto, jste prostě v rozporu s realitou.

    Citace...
    Dost složitá záležitost a rozhodně neprojde jako citace plný text.

    "Neměl"
    Po pár týdnech v kobkách STB by měl.

    Ano, je to naprostý nesmysl. Příklady jsem vám uvedl.
    Navíc naprostá většina autorů především tvoří a další aspekty je zajímají až sekundárně. A znám se s mnoha takovými lidmi, patrně na rozdíl od vás, takže mi opak nevnutíte. MMCH, kolik jste napsal románů a povídek?

    Doložil jsem vám, že ještě v polovině minulého století nebyla "ochrana autorských práv" tak restriktivní jako nyní. Takže zase produkujete nesmysly.

    Je mi líto, naprostá většina děl, co stojí za čtení nebo koukání, se objevila na světě dříve než současná verze AZ.

    K těm autorským zákonům jsem uvedl příklady, takže netrollte.

    Důležité je, že u JPEG nikdo nevymáhal patenty. Ano kvalita mohla jít dolů, ale pořád lepší než se dostat do konfliktu s ochránci autorských práv. Ve skutečnosti GIF je ztrátový také, protože redukuje barevnou škálu na 256 odstínů. Proto může být u řady konkrétních obrázků JPEG lepší než GIF.
    "Zejména když v ČR ten patent na GIF nikdy neexistoval." Opravdu byste tomu věřil? Já tedy ne. Vím, že některé tuzemské programy deklarovaly (jestli to byla pravda, nebo ne, nevím), že zobrazují GIF non LZV dekompresním postupem. Animace, a kvalitnější než GIF, umožňuje formát MNG. Vygenerujete ho např. Image Magickem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).