Hlavní navigace

Názor k článku Kladivo na úložiště. Nova a Prima přitvrdily vůči nelegálně sdílenému obsahu od Filip Jirsák - To, že se vaše názory s mými liší,...

  • 5. 7. 2024 17:08

    Filip Jirsák

    To, že se vaše názory s mými liší, je často tím, že nemáte tak široký záběr vzdělání a erudice.
    Jenže my tu z převážné části neřešíme názory, nýbrž fakta. A to, že se vámi uváděná fakta liší od reality, je dáno tím, že jste hlupák. Možná učený hlupák, ale pořád hlupák. Erudici fakt nemáte. Široký záběr vzdělání (pokud ho opravdu máte – byla by to totiž jedná z malá pravdivých informací ve vašich komentářích, tak je na místě o tom pochybovat) by ve vašem případě bylo jen ke škodě věci, protože by vám zabránilo poznat, že jste hlupák.

    Jsem přesvědčen, že většina lidí s výtvarnou erudicí by podpis strojem poznala a znalec grafolog patrně také.
    Přesvědčen o tom můžete být, jak chcete. Ovšem ono se to v praxi používá, takže to lidé prostě nepoznají (protože kdyby to poznali, nadělalo by používání takových zařízení víc škody než užitku). A znalec grafolog by to poznal na základě čeho? Ono to množství informací, které se přenese přes ten hrot tužky (představujte si tu třeba propisku) je poměrně malé. A zároveň variabilita lidského podpisu velmi velká.

    Řekněme, že u dokumentů, které byly takto podepsány, toto riziko nehrozilo.
    Což není pravda.

    Ano, toto opatření (blokáda webů) nadělalo spíš škodu než užitek.
    Škodu to neudělalo žádnou. AKorát to zablokovalo přístup k pár webům, které se specializovaly na nelegální šíření autorských děl.

    mj., dále zdiskreditovalo "ochranu autorských práv" (ne, že by další porce diskreditace na tomto poli byla vůbec potřebná).
    Nezdiskreditovalo. Navíc o tom většina lidí ani neví.

    Asi existuje, jinak bychom se s uměním nesetkávali od pravěku do současnosti a prakticky u všech etnik
    To nemusí znamenat, že je to něco vrozeného.

    Předpokládá se, že je to dílo nějakého hlavonožce, který "rozum bral", leč vyhynul. Jinak mohla být Země planetou inteligentních hlavonožců.
    To samé dělají i dnešní hlavonožci. Takže to nemusí znamenat, že vyhynul, a už vůbec to neznamená, že by se inteligence toho druhu dál zvyšovala.

    Jenže ona úložiště jsou současně i nejlepším prostředkem pro šíření legálních děl
    Nejsou.

    právě pro onen servis, kterému klnete
    Ten servis je z pohledu legálního šíření prakticky nulový. „Servis“ poskytovaný těmi pirátskými úložišti je právě takový, aby mohla co nejdéle (nevěrohodně) předstírat, že žádná pirátská úložiště nejsou.

    někde jinde, dostane se k němu daleko menší počet lidí.
    Nesmysl.

    Rozhodně to bylo pro mě docela příjemné ušetření si práce.
    No a co? Vy si se svými díly dělejte, co chcete. Ale ostatní autoři mají právo rozhodovat, co se bude dít s jejich díly.

    A kdysi jsem odtamtud stáhl Součkova Tušení
    Veřejně se přiznat k porušení zákona, to je vůbec nejlepší.

    A IMHO autorský zákon by neměl takovéto aktivity blokovat, jinak páše jednoznačně zlo.
    Autorský zákon takovéto aktivity neblokuje. Autorský zákon ponechává na autorovi, aby se rozhodl, jak umožní nakládat se svým dílem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).