Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Kladivo na úložiště. Nova a Prima přitvrdily vůči nelegálně sdílenému obsahu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 24. 6. 2024 12:08

    RRŠ

    Standardy říkají jak mají ta API (JS, CSS, DOM...) fungovat.
    Součástí jsou i různá doporučení (třeba že by nemělo být možné - bez explicitního povolení - číst informace o hardware, například rozlišení obrazovky...).
    Tím, že některé věci nedovolíte ten standard nijak neporušujete. Pokud zakážete používání cookies třetích stran (jak se chystá Chrome, jak má Firefox...), žádný standard neporušíte - ale spousta stránek bude mít problémy s funkčností. Tím, že nedovolíte používat scripty z některých domén (googletagmanager, googlesyndication, seznam...) na stránkách úplně jiných domén, žádný standard neporušujete - nikde není psáno, že takové scripty musí být povolené. Jak sám píšete: To je (...) vlastní pravidlo. S webovými standardy to nemá nic společného.
    Takže: samotný prohlížeč splňující standardy není dostačující podmínkou pro fungování.

    Dovedu si představit, co by se strhlo za povyk, kdyby třebas Datové schránky měly definované: pro přístup nesmíte mít nastaveno zabezpečení prohlížeče na přísný režim.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).