Hlavní navigace

Názor k článku Třebíč se dočká pravděpodobně od září vlastního informačního kanálu od Pamětník - Tady nejde primárně o výklad Ústavy, ale o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2010 22:59

    Pamětník
    Tady nejde primárně o výklad Ústavy, ale o to, že někdo zpochybňuje fakt, že i město je obcí. Zcela jednoznačně to definuje sám zákon č. 128/2000 Sb. o obcích, kde již v ČÁSTI PRVNÍ, OBECNÍ ZŘÍZENÍ, HLAVA I, OBECNÁ USTANOVENÍ, Díl 1, Postavení obcí, §3 říká : "Obec, která má alespoň 3 000 obyvatel, je městem, pokud tak na návrh obce stanoví předseda Poslanecké sněmovny po vyjádření vlády.".

    V prvním příspěvku si posteskl pan Rácz na drahotu nabídky UPC na distribuci Městského informačního kanálu, a z kontextu věci vyplývá, že mluvil za radnici. Jen nějaký alergik by si mohl myslet, že pan Rácz by chtěl provozovat nějaký svůj soukromý reklamní kanál. Ladík navíc citoval zákon 231/2001Sb. o povinnostech provozovatele kabelovky vzhledem k šíření obecního informačního kanálu. Pravděpodobně z důvodů vlastní neznalosti zákonů jste ale Žáne diskutující napadl výmyslem, že obec není město a argumentoval jste neoficialitou Wikipedie. Přitom Vaše zmínka o statutárním městě byla zcela zbytečná, Domažlic se netýká a navíc 23 obcí s označením Statutární město má vyjímku v tom, že se mohou politicky a ekonomicky dělit na obvody nebo části s vlastními orgány samosprávy.

    Netuším, jaká zášť Vás Žáne nutí plivat kolem sebe jen jedovaté sliny, kde zejména ta poslední "No nevím kdo je větší nenažranec, jestli UPC nebo ZSO, kde se za 1,5 hod. poslech vrzání kasírují 3 stovky na osobu?!", něco napovídá o Vaší osobnosti i soudnosti.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).