Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Lucemburkové, Zlaté oko a Česko vs. Lotyšsko

7. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT 2, 16:10 – dokument Lucemburkové (1/6) - Cyklus představuje osudy jednoho z nejmocnějších šlechtických rodů, který byl úzce spojen s historií našich zemí. Éra Lucemburků je prvním pokusem o sjednocení evropského kontinentu a dodnes jeho inspiračním a ideovým pramenem. Přiblížíme ji od vzestupu rodu na přelomu 13. a 14. století přes následné osudy a průběh téměř sto třiceti let jejich vlády v Čechách až po smrt posledního významného člena rodu, císaře Zikmunda.

Autor: ČT
  • ČT Sport, 18:45 – hokej: Česko – Lotyšsko - Přímý přenos utkání základní skupiny na MS v ledním hokeji z Moskvy. 

  • ČT 2, 20:00 – bondovka Zlaté oko - Když James před několika lety likvidoval s agentem 006 sovětskou továrnu na biochemické zbraně, netušil, že se s účastníky téhle destruktivní mise opět po létech setká. Bývalý velitel vojenské ochranky generál Urumov teď tvoří výkonný tandem se smrtelně nebezpečnou nymfomankou Xenií a oba jsou na výplatní listině ruské mafie. A tahle organizace se právě zmocnila vojenského útočného satelitu Zlaté oko… (Golden Eye, Velká Británie, USA, 1995)

EBF - tip - heslo konference

  • ČT 1, 21:25 – komedie Vrásky z lásky – Ota je bývalý učitel a ve svém věku má již řadu vrtochů, kterými poněkud komplikuje život svému synovi a snaše. Nyní jej čeká náročná operace a Ota se rozhodne, že je ta správná doba, kdy je třeba vyhledat někoho, kdo kdysi dávno velmi ovlivnil jeho život. Setkání s herečkou Janou je ale poněkud jiné, než si představoval. (Česko, 2012)

  • Prima, 20:15 – komedie Moje tlustá řecká svatba – Když se mladý Američan – vegetarián – zamiluje do Kanaďanky řeckého původu, ještě netuší, co ho čeká. Rodina budoucí nevěsty je totiž přesvědčena, že budoucí zeť se musí stát 100% členem rodiny. Jídlo, tradice, rodinný podnik, to jsou radosti nadcházejících dnů. (My Big Fat Greek Wedding, USA, Kanada, 2002)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).