Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Lítám v tom, Vzpomínky na Afriku a Rain Man

13. 7. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Eurosport, Eurosport HD; 20:00 - MS ve fotbale do 20 let – finále: Francie – Uruguay - V tureckém Istanbulu dnes večer vrcholí mistrovství světa fotbalistů do 20 let finálovým zápasem, v němž diváci uvidí další souboj mezi Evropou a Jižní Amerikou – o titul se utkají Francie a Uruguay. Hru favorizované Francie diriguje hvězda Juventusu Paul Pogba, ofenzívu táhne Yaya Sanogo, střelec Auxerre, který přestupuje do Arsenalu. Uruguay nebude snadným soupeřem, na cestě do finále vyřadila i obávané Španěly, v semifinále po penaltové bitvě Irák. 

  • Nova Cinema, 20:00 – drama Rain Man - Charlie Babbitt (Cruise) právě zjistil, že má autistického bratra Raymonda (Hoffman) a čeká ho fantastická jízda jeho života. Nebo okružní výlet? Všechno začne ve chvíli, kdy Raymond odmítne letět letadlem a tak nezbývá než jet autem. Poprvé totiž horkokrevného Charlieho přivede na pokraj jeho trpělivosti, a pak ho kompletně vtáhne do svého egocentrického světa. Nesentimentální cesta však pro oba bratry Babbittovy znamená víc, než jen překonání vzdálenosti mezi dvěma místy. Jde o sblížení dvou nesmírně odlišných lidí v „hluboce dojímavém a silném filmu“. Americké drama (1988)
  • Prima love, 20:15 – dobrodružné romantické drama Vzpomínky na Afriku - Robert Redford a Meryl Streepová hrají hlavní role v tomto slavném filmu od oscarového režiséra Sydneyho Pollacka. Tento mistrně natočený a překrásně výpravný příběh hluboké lásky a bolestivé ztráty získal roku 1985 Oscara za nejlepší film, za režii, za adaptovaný scénář, za kameru, za původní hudbu, za výpravu a za nejlepší zvuk. Vzpomínky Na Afriku patří mezi největší romantické filmy všech dob. Vypráví poutavý a pravdivý příběh Karen Blixenové (Meryl Streep), ženy obdivuhodně pevné vůle, která se svým nevěrným manželem (Klaus Maria Brandauer), řídí kolem roku 1914 kávovou plantáž v Keni. Ke svému překvapení začne Karen brzy zcela propadat kráse této exotické země, místních lidí a tajemného bílého lovce (Robert Redford).  Americké dobrodružné romantické drama (1985)
  • Nova, Nova HD; 22:00 – romantická komedie a drama Lítám v tom - Hrdina komedie Lítám v tom, Ryan Bingham (George Clooney), je šťastný člověk. S hlavou v oblacích neochvějně míří za splněním životního snu, jenže život bývá pěkná mrcha. A ta dokáže i v cílové rovince říct: Hochu, běžíš po špatné trati. Režisér Jason Reitman má slabost pro anithrdiny, ať už je to lobbista hájící zájmy tabákových firem (Děkujeme, že kouříte) nebo těhotná teenagerka (Juno). Tentokrát se zahleděl do stoprocentního sobce. Americká romantická komedie a drama (2009)
  • ČT 2, 23:15 – drama Kráska dne - Jiskřivé dílo, oscilující na rozhraní pikantní reality a surrealistické vize a řadící se k nejdůmyslnějším průhledům do podvědomí moderních žen. Na příběhu mladé mondénní dámy – oddané manželky i rafinovanou děvky – se Buñuel opět zabývá dvojí morálkou měšťácké společnosti. Séverine žije v ohleduplném, zjevně však neuspokojivém manželském vztahu s bohatým chirurgem Pierrem. Od rodinného přítele se dozví o existenci luxusního nevěstince, do něhož začne každý den odpoledne potají docházet, aby zde poskytovala pod pseudonymem „Belle de jour“ sexuální služby. Buñuel vedle sebe bez přechodu klade útržky snů, představ a reality a tak bez velkých technických prostředků dosahuje surrealistického účinku svého filmu. Francouzsko-italské drama (1967)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).