Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: To byl náš hit, Kdyby tisíc klarinetů a 28 dní poté

24. 10. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
24. 10. 2011

UVNITŘ FOTO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice. Každý den odpoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • TV Barrandov, 20:00 – To byl náš hit - Pěvecká show To byl náš hit je aktuálně hlavním podzim tahákem TV Barrandov. Důvod, proč vám ho tentokrát DigiZone.cz doporučuje, je ten, že se ho naše redakce osobně zúčastní a přinese vám ho v podobě článku „Na návštěvě u…“. Budete tak mít možnost si porovnat, jak vypadá dění na obrazovce a přímo na místě. Text vyjde na našem webu příští týden.
  • ČT 2, 20:00 – Velká vlastenecká - První díl z osmidílného cyklu ruských dokumentaristů, věnovaný událostem let 1941–1945 na Východní frontě, využívá bohatství filmových archivů v kombinaci se sekvencemi realizovanými počítačovou grafikou. Autoři si dali za cíl rekonstruovat hlavní události srážky Třetí říše s obří zemí, která, jak se ukázalo později, nestála přeci jen na oněch „hliněných nohách“. Chronologicky líčí průběh konfliktu, připomínají aktéry obou dvou stran i zbraně, které bojující armády používaly.
  • Kino CS, 21:35 – Kdyby tisíc klarinetů - Dnes již legendární český filmový muzikál je postaven na groteskní možnosti přeměny zbraní v hudební nástroje. Hudební nástroje nemohou nikoho zabít, nikomu ublížit. A vojáci, jak se zdá, v těchto „zbraních“ nacházejí daleko větší zalíbení než v čemkoli jiném. Proti posádce je podniknuta trestná výprava, leč bezvýsledně.

Vedle Hany Hegerové ve filmu zazářil i Waldemar Matuška. (Zdroj: Ústřední půjčovna filmů)

  • Markíza, 23:00 – Jožo Ráž: Jsem tu za odměnu - Půlhodinový slovenský dokument, který se věnuje blíže legendárnímu hudebníkovi Jožo Rážovi, který je známý především jako frontman skupiny Elán. Bližší informace bohužel nejsou k tomuto pořadu k dispozici.
  • HBO, HBO HD, 0:25 – 28 dní poté - Skupinka aktivistů, která bojuje za práva zvířat, vtrhne do laboratoře, kde vědci zkoumají opice infikované vzteklinou. Ochránci pustí opice z klecí ven, ty je okamžitě pokoušou a nakazí. Pracovník kurýrní služby Jim (Cillian Murphy) se probudí v nemocnici z kómatu a zjistí, že budova zeje prázdnotou. Zděšený a osamělý mladý muž nemocnici opustí, aby objevil, že se celý Londýn naprosto vylidnil. Virus zlikvidoval téměř celé město…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).