Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Balada pro banditu, Poslední kat a Díky za Sunderland

2. 12. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 17:30 – fotbalový zápas SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec – Přímý přenos utkání fotbalové Gambrinus ligy
  • TV Barrandov, 21:20 – český muzikál Balada pro banditu – Filmová verze muzikálového zpracování osudů Nikoly Šuhaje loupežníka, jak je pro brněnské Divadlo na provázku podle archivních dokumentů a novinových článků napsal Milan Uhde a nastudoval režisér Zdeněk Pospíšil. Snímek, oscilující mezi pohádkou, baladou a muzikálem je zároveň inspirován románem Ivana Olbrachta Nikola Šuhaj loupežník. Do amfiteátru se scházejí diváci, jsou vítání herci zpívajícími za doprovodu kytar píseň o „chlapovi z Koločavy“. Postupným přehlušováním melodie jsou diváci vtahováni do děje, ze skutečnosti se stává sen a příběh pomalu začíná… Český romantický muzikál (1978).
  • STV 2, 22:05 – drama Poslední kat – Film se věnuje životnímu období 1933 – 1950 Alberta Pierrepointa, anglického kata. Ve svém oboru byl nejlepší a dokonce byl pověřen popravami německých válečných zločinců. Tuto práci vykonával s láskou a vždy měl na paměti, aby obsouzenci při výkonu trestu netrpěli a po smrti se jim dostalo náležité úcty, protože trest si již odpykali. Žádný sadistický vrah ale lidská bytost, která během těchto let pomalu dochází k přesvědčení, že smrt nic neřeší a sám proto podává rezignaci. Britské drama (2005).
  • ČT art, 23:30 – komediální drama Díky za Sunderland – na první pohled komedie, na druhý však hořký ponor do reality současného světa. Johan je dělník, který se rozhodně nenachází v nejlepší fázi svého života. Má dluhy, věčně nespokojenou ženu a její nemocná matka s nimi žije. Zoufalý člověk dělá zoufalé činy, a tak se Johan rozhodne, že investuje 1.800 eur, které navíc ukradl své tchýni, do pochybného asijského podniku… Slovinský film (2012).
  • ČT 2, 23:55 – film Tichá dohoda – Eddie Anderson by mohl být plně spokojen se svým životem. Je v nejlepších letech, má výborně placené místo u reklamní agentury jako uznávaný a obdivovaný odborník, má vzdělanou manželku Florence z výborné rodiny, dorůstající adoptivní dceru Ellen, krásný dům s velkým bazénem – a také mladou milenku Gwen. Přesto jednoho dne má Eddie všeho dost, proto se rozhodne se vším skoncovat… Americký film (1969).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).