Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: rozloučení s Jiřinou Jiráskovou a Pro pár dolarů navíc

11. 1. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 24, 12:30 – Poslední rozloučení s Jiřinou Jiráskovou - Přímý přenos pietního shromáždění z Vinohradského divadla. Na Jiřinu Jiráskovou budou vzpomínat přátelé a herečtí kolegové nejen z její domovské scény.
  • TV Barrandov, 20:00 – western Pro pár dolarů navíc - Lovec lidí Mortimer pátrá po hledaném vrahovi Callawayovi. Dopadne ho, vyinkasuje odměnu a vydává se hledat dalšího zločince. Tomu je však na stopě už jiný lovec, Monco, kterému se podaří jej dopadnout i inkasovat vypsanou odměnu. Brzy nato dojde k útěku obávaného lupiče El India z vězení. Monco i Mortimer přijíždějí do El Pasa, kde je největší banka. Oba předpokládají, že se ji El Indio po svém útěku určitě pokusí vykrást. Monco a Mortimer na sebe narazí a je z toho rvačka. Potom se však dohodnou na partnerství pokud El India dopadnou, o odměnu se rozdělí. El Indio mezitím loupež skutečně plánuje. Monco se má podle plánu pokusit proniknout do bandy jako jejich kumpán. Italsko-španělský western (1965)
  • ČT 2, 21:40 – drama Touha zvaná Anada - Slovensko – maďarské pomezí někdy ve 20. letech minulého století. Záhadná dívka, která si nechává říkat Anada, se nečekaně objevila ve vodách Dunaje. Po čase stejně náhle zmizí ze života rybáře Jánoše, který bude už napořád poznamenán tímto nevysvětlitelným setkáním… Baladický příběh o lásce, milostné touze a věrnosti byl realizován v česko – americké koprodukci a v zajímavém mezinárodním obsazení. Česko-americké drama (1969)
  • Prima Cool, 22:10 – romantická komedie Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám - Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu. Britsko-americká romantická komedie (2008)
  • Prima family, 23:05 – akční drama Vyjednavač - Danny Roman je policejní vyjednavač jedna báseň. Má ostře nabroušený jazyk, a když ho rozkmitá, dokáže své přesvědčovací schopnosti rozvinout do takových rozměrů, že teroristé a nebezpeční šílenci raději dobrovolně složí zbraně. Když je pak obviněný z vraždy, budou se mu jeho schopnosti zatraceně hodit! Americko-německé akční drama (1998)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).