Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Válečník, Honba za diamantem a Arn

22. 9. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 - válečné drama Atentát - Filmová rekonstrukce příprav a uskutečnění atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha je pojímána v širších politických a historických souvislostech. Je třeba ocenit pečlivou realizaci, snahu o věrnost při předvedení dobových reálií, ale je zároveň nutno přijmout autorský výklad významu této tragické události, který se nevyhnul tendenčním zkreslením. Československé válečné drama (1964)
  • Nova Cinema, 20:00 – válečné romantické drama Arn - V roce 1150 se Arn narodil ve Švédsku jako syn jednoho z místních nejvlivnějších vůdců. Během svého dospívání na dvoře švédského velmože, pozná půvabnou Cecilii, do které se okamžitě zamiluje. Ona jeho city opětuje, a tak jejich láska nezůstane bez následků. Celie však byla rodiči zaslíbena někomu jinému. Žárlivost a boj o moc nakonec vedou k tomu, že je Cecilia odsouzena na dvacet let do kláštera a Arne poslán na dvacet let do Svaté země jako templářský rytíř. Švédsko-britské a dánsko-norské válečné romantické drama (2007)
  • Prima, 20:00 – akční komedie Rytíři ze Šanghaje - Poté, co v komedii Tenkrát na východě zkrotili Divoký západ, jsou Chon Wang (Jackie Chan) a Roy OBannon (Owen Wilson) zpět v akci. Tentokrát si vyřizují účty v prostředí civilizovaného Londýna. Když se Wangův odloučený otec stane obětí záhadné vraždy, vydávají se Wang a Roy v jeho stopách do Anglie s vidinou spravedlivé odplaty. Wangova sestra Lin (Fann Wong) má stejný nápad a při svém pátrání odhalí celosvětovou konspiraci, která má vyústit ve vyvraždění celé královské rodiny – téměř nikdo jí však nevěří. Americko-britská akční komedie (2003)
  • Prima love, 20:15 – dobrodružná komedie Honba za diamantem - Když je její sestra unesena lupiči hledajícími neocenitelný klenot v kolumbijské džungli, vlastní život spisovatelky románů (Kathleen Turner) se brzy dostane do nebezpečí. Rozhodne se sama proto na vlastní pěst zachránit svoji sestru a setkává se s příjemným dobrodruhem (Michael Douglas) který ji přesvědčí, aby spolu s ním bandity napálila. Americko-mexická dobrodružná komedie (1984)
  • ČT 2, 21:55 – sportovní drama Válečník - Dva bratry, kteří se kdysi rozešli ve zlém, svede do jednoho zápasnického ringu potřeba vyhrát nejvyšší finanční odměnu v historii MMA. Bývalý mariňák Tommy (Tom Hardy) a učitel fyziky na střední škole Brendan (Joel Edgerton), ve strhujícím příběhu dvou bratrů, kteří stanou proti sobě v kleci a možná najdou i něco víc, než jen peníze. Americké sportovní drama (2011)

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).