Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Se lvíčkem v srdci, Parchanti a Nižinský

9. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Prima Max, 20:15 – krimi film Černá punčocha – Tvůrci filmu se inspirovali skutečnými případy, jež se udály v severních Čechách a v Praze v osmdesátých letech minulého století. Smutným hrdinou je asi padesátiletý dámský modelový krejčí, všeobecně známý jako slušný bezúhonný člověk, schopný v práci, žijící ve spořádaném manželství, tedy člověk, u něhož by nikdo nehledal nezvládnutelné emoce a sexuální úchylku vedoucí k vraždám. (Československo, 1986; režie: Otakar Fuka)

  • ČT art, 20:20 – životopisný film Nižinský – Snímek o jednom z největších tanečníků dvacátého století, Václavu Nižinském, vlastním jménem Waclaw Niźyński. (Nijinsky, USA, 1980)

  • Jednotka, 20:25 – drama Cestuji sama – Irene je čtyřicet let, nemá manžela ani děti, za to má práci, o které mnozí jen sní. Pracuje jako „nečekaný host“ – obávaný klient v civilu, který zaznamenává, hodnotí a posuzuje standard velkých a luxusních hotelů. Irene netouží po stabilitě a cítí se volná, privilegovaná. Ale je to opravdu svoboda? (Viaggio sola, Itálie, 2013)

MMF24

  • ČT 2, 21:00 – dokument Se lvíčkem v srdci mapuje hlavní události, které jsou spojeny s úspěchy našeho národního fotbalového týmu. V předvečer zahájení Mistrovství Evropy ve Francii vzpomínají na výjimečné fotbalové okamžiky Pavel Nedvěd, Vladimír Šmicer, Petr Čech, Ivo Viktor, Tomáš Rosický, Karol Dobiáš, Zdeněk Nehoda, Karel Poborský, Pavel Vrba a další.

Upoutávku pořadu najdete na stránkách České televize zde.

  • Nova, 22:05 – akční film Parchanti – Výbušný příběh o členech elitní speciální jednotky, kterou vyslali do bolivijské džungle. Jejich mise měla být pátrací a ničivá. Brzy však zjišťují, že se stali obětí ďábelského podrazu… (The Losers, USA, 2010) 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).