Hlavní navigace

Názor k článku Tady je Duhanovo od Jan Potůček - Oficiální reakce Českého rozhlasu na tento článek: V článku...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 1. 2012 11:02

    Jan Potůček
    Oficiální reakce Českého rozhlasu na tento článek:

    V článku Jana Potůčka s titulem „Tady je Duhanovo“, uveřejněném na portálu Digizone.cz dne 22. 1. 2012 se objevuje několik zavádějících sdělení, které považuje vedení Českého rozhlasu za nutné uvést na pravou míru.

    Redakční titulek „Uděláme z Radiožurnálu Dvojku a přejmenujeme ho“ a následující text dokladuje přetrvávající autorovo nepochopení dlouhodobé koncepce generálního ředitele ČRo Petera Duhana, kterou představil Radě ČRo v červenci 2011. Číselné označení čtyř celoplošných analogových programových okruhů bylo obecné za účelem pochopení principu, nikoli za účelem pojmenování jednotlivých stanic nebo určení jejich důležitosti či posluchačského potenciálu.

    Stanice Radiožurnál byla sice v koncepci zmíněna v souvislosti s druhým programovým okruhem, nicméně nikdy nebylo zpochybněno postavení Radiožurnálu jako „jedničky“ Českého rozhlasu ve smyslu významu této stanice pro veřejnost i pro Český rozhlas samý. Vedení ČRo považuje Radiožurnál za klíčový programový okruh s největší posluchačskou základnou a tudíž zásadním významem pro veřejnost. Právě proto chce vedení ČRo věnovat této stanici do budoucna maximální pozornost, ať už jde o její hudební složku či další programovou profilaci. Pokud jde o přejmenování stanice, ani v této věci doposud nezazněl jediný konkrétní záměr! Platí nadále, že pokud by Český rozhlas v budoucnu přistoupil k přejmenování svých stanic, dělo by se tak v rámci komplexního rebrandingu stanic, který musí jednoznačně vycházet z jasné programové profilace stanic a jejích cílových skupin a nepochybně i z předchozí analýzy trhu a postavení jednotlivých značek.

    Text uvedený pod titulkem „Veřejná poprava na semináři o hudbě“ zahrnuje jiné nepřesné či dokonce nepravdivé údaje. Veřejný seminář o hudební složce stanic ČRo 1 – Radiožurnál a ČRo 2 – Praha byl iniciativou Rady Českého rozhlasu. Zásadně tak musíme odmítnout tvrzení, že šlo o cílenou přípravu personální změny ve vedení Radiožurnálu, respektive zpravodajských stanic, ze strany generálního ředitele ČRo. Generální ředitel ČRo od doby svého zvolení několikrát deklaroval záměr a připravenost intenzivně se věnovat právě hudební složce této nejposlouchanější stanice Českého rozhlasu a hodlá v tomto svém záměru i nadále pokračovat.

    MgA. Jakub Čížek
    ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů
    Český rozhlas
    Tel. 221 551 310
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).