Hlavní navigace

Internetová televize Stream.cz chce na zakázku vyrábět videoreklamu

2. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
2. 11. 2010

Videoreklamu pro firmy, které si nemohou dovolit reklamu v televizi, ale chtějí inzerovat na videowebech, chce vyrábět internetová televize Stream.cz. Hospodářským novinám to řekl její generální ředitel a spolumajitel Miloš Petana. Umíme natočit legrační, atraktivní videospot, promo, reklamu. Umíme to levně, prohlásil. Vedle čtyř až pěti set českých firem, které si mohou dovolit platit televizní kampaně, podle Petany existují tisíce dalších, pro které by byla zajímá videoreklama na internetu.

K TÉMATU: Videoserver Stream.cz navštíví půl milionu lidí denně

Jsou tu tisíce subjektů, které mají reklamní rozpočty větší než malé, ale ne dost velké na klasickou televizní kampaň, která stojí miliony. Dokážeme nabídnout cílení na určitý region nebo na určitou příjmovou skupinu. Naplno bychom to chtěli rozjet příští rok, prozradil ředitel Stream.cz. Firmy by si za částku v řádu statisíců korun zajistily výrobu levného obsahu, doplněného o levnou kampaň.

ROZHOVOR: Chystáme minibloky pro Primu Cool, říká ředitel internetové televize Stream.cz

Křisťálová Lupa 24 hlasovani

Většina firem střední velikosti využívá tiskovou reklamu, billboardy a direct mail, ale o videoreklamě neuvažují, protože je pro ně drahá. A Stream.cz je pro ně příležitost, věří Petana. Internetová televize, kterou z 50 procent vlastní vyhledávač Seznam.cz, bude s nabídkou vlastní produkce přímo oslovovat firmy, které jsou těsně „pod čarou“ těch společností, které si ještě mohou dovolit platit reklamu v klasických televizích.

Stream.cz se letos v květnu poprvé po čtyřech a půl roku existence dostala do provozního zisku. Celý rok pro ni ještě nebude ziskový, počítá ale s tržbami mezi 40 a 50 miliony korun. Příští rok by měl podle Petany pro Stream.cz skončit už v zisku. Dosavadní investice do rozjezdu a provozování první české internetové televize odhaduje její ředitel na více než 100 milionů korun.

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).