Hlavní navigace

Strakonická televize uvažuje o pozemním vysílání, chce ho vyřešit příští rok

27. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Vše je pochopitelně otázkou financí,“ řekl DigiZone.cz šéfredaktor televize Robert Malota. Není vyloučena ani možnost, že by si stanice postavila vysílač sama a vytvořila novou regionální síť.

Regionální Strakonická televize, která byla doposud dostupná pouze v analogové nabídce kabelového operátora UPC Česká republika v této oblasti a také jako součást satelitní regionalnitelevize.cz, uvažuje o vstupu do pozemního digitálního vysílání. Serveru DigiZone.cz to řekl její šéfredaktor Robert Malota. Tuto otázku bychom chtěli vyřešit během příštího roku, konstatoval Malota. Televize funguje ve velmi skromných podmínkách. Šéfredaktor uvedl, že za ni stojí zhruba pět až šest lidí.

MMF24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Regionálky mají zájem o vlastní celoplošnou televizi, ročně by vyšla na čtvrt miliardy

Je to další krok, který by televizi pomohl, myslí si Robert Malota. Strakonická televize zvažuje několik modelů. Jednou z možností je vstoupit se stávajícím vysíláním do DVB-T, druhou je vytvoření lokální mutace regionalnitelevize.cz, a to podobným způsobem, jakým je tomu v Litoměřicích a Ústí nad Labem. Není vyloučena ani možnost, že televize by spustila vlastní regionální síť a byla by tak sama sobě operátorem. V tomto směru by nebyla prvním subjektem v České republice, který se k tomuto kroku odhodlal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).