Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Stalo se: U:fon s etickým kodexem od Coi - No to se máte čím chlubit, stejně jako...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 8. 2007 22:45

    Coi (neregistrovaný)
    No to se máte čím chlubit, stejně jako jsou neslušní někteří prodejci, tak jsou neslušní i mnozí zákazníci...

    P.S.ano, jsem prodejce.
  • 13. 8. 2007 15:49

    lives (neregistrovaný)
    Jednou mě taky zastavil člověk od T-Mobilu. Ptal se jakého mám operátora a kolik provolám a platím a že s ním určitě uštřím. Řekl jsem mu pravdu- 40 minut a 40 SMS měsíčně za 25 Kč.
    Na to mi odpověděl že už sám šetřím dost a dál se nechtěl bavit :-)
  • 13. 8. 2007 11:34

    Smugg (neregistrovaný)
    Mám podobnou zkušenost, ale jednalo se o nabízení/prodej CD - reagoval jsem úplně stejně v tom, že jsem „svého školitele“ opustil až když se přiblížil k městu (Ostrava).
    A o tom, že jsou tito a další (třeba operátorovi) dealeři slušní a zdvořilí, mám svůj obrázek. Jen jak je někdo odmítne nebo i dokonce něco od něj koupí, tak chudáka tak pomluví a řeknou o něm pár sprostých/nevybíravých slov, že je to opravdu zarážející.
  • 13. 8. 2007 10:31

    ostravák (neregistrovaný)
    firemní telefon...to je zabiják argumentů.Dnes spousta splečností nabízí svým zaměstnancům služ mobil a když ne tak prostě zaměstnanci umožní jeho telefonní(nebo nové)číslo přidat k firemnímu účtu,kde mají potom úplně jiné ceny za telefonování a takovému zákazníkovi není co nabídnout.....
  • 13. 8. 2007 10:11

    Ondra (neregistrovaný)
    No nevim, prakticky vsichni tihle poulicni nabizeci vseho mozneho, na ktere jsem narazil, byli zdvorili, tak nechapu, proc bych se mel vuci nim chovat jako hulvat. Kdyz specham nebo nemam zajem, muzu jim to rict rovnou a slusne, a nedelat ze sebe "machra". Pubertu mam davno za sebou a nemam zapotrebi se predvadet.
    Pokud jde zrovna o dealery mobilnich operatoru, funguje na ne velmi dobre "firemni telefon s proplacenymi soukromymi hovory", proti telefonovani zdarma nedokazou nabidnout nic konkurencniho. Takze kdyz uz chces dotycneho otravit, tak si s nim chvili povidej a pak se vytas s timhle :-)
  • 13. 8. 2007 10:08

    ostravák (neregistrovaný)
    Nabízíme: Mladá telekomunikační firma příjme další 3-6 lidí.Možnost zajímavých výdělků a osobního růstu....
    Inzerát takového typu je prostě leštění klik.Hrubý na ně,ale nejsem ,prostě jen nikdy nemám čas a to stačí....
  • 13. 8. 2007 9:59

    Barbar (neregistrovaný)
    A ještě jen tak mimochodem - když jsem po škole hledal zaměstnání, narazil jsem i na jeden inzerát, který na první pohled vypadal solidně: "Telekomunikační společnost, hledá pracovníky..." Volal jsem tam a slečně na druhé straně mi řekla, že spolupracují s T-Mobilem atd. atd. no a že mám přijít na pohovor... tak jsem tam přišel a pořád všechno vypadalo solidně... jen mě trochu udivilo, že mi pořád v podstatě nikdo neřekl jaký mají požadavky (čekal jsem, že budou chtít vzdělání v telekomunikacích, zkoušet mě na různý fintičky atd., osvědčení o praxích atd.) ale nic z toho nepřišlo... pohovor se mnou dělal chlap v obleku, na kterým ale bylo vidět, že patří k těm levnějším - to už jsem začal být obezřetnej... vyptával jsem mě na to co umím atd., vyplnil jsem ještě před tím tisíc dotazníků... a na závěr mi řekl, že OK a že se mám další den v 7 dostavit k nástupu a že to bude můj první pracovní den a nějakej jejich pracovník mě zaškolí.

    Dostavil jsem se a pracovník, co mě měl zaškolit prý už čeká v autě, tak jsem za ním nasedl do auta, on nastartoval a jeli jsme... prohlížím si ho a už mě bylo jasný, že sice nevím co je to za firmičku, ale každopádně to asi nebude vhodný pro mě - ošuntělej týpek, v ošuntělým obleku, podle stavu jeho rukou bylo vidět, že musí manuálně pracovat (a to dost těžce), navíc má hluboko do kapsy (tankoval za 200Kč) a celkově působil dost nesolidně...

    No nebudu to rozepisovat příliš dlouho - prostě tanhle firmička sháněla dealery pro T-Mobile! Zkušenost absolutně hrozná!!! Typoň mě vozil po nějakých prdelích a dědinách 100km od města, kde jsem s ním musel chodit po různých řeznictvích, hospodách, smíšených zbožích, obecních úřadech atd. a dívat se "jak to dělá profík" - profík se mezitím choval jako hulvát a já se styděl jen za to, že jsem tam s ním... pak jsme jeli do nějaké hospody, kde přišla nějaká rodinka oblečená do teplákových souprav (prý podnikatelé s úvěry s hroznýma prachama) a všichni měli zájem o MDA kolem 25kKč k tomu tarify za 4kKč/měsíc (prostě zhruba tak to nejdražší co vůbec může operátor nabízet pro fyzickou osobu) a nadšeně podepisovali smlouvy :-))) Pak mi borec v autě ukázal tabulku a jak si právě vydělal nějakých 20kKč za 30 minut a co tomu říkám :-))) Mno celá ta scénka evidentě fingovaná na ulovení mě coby "nového nadšeného dealera" :-)))

    Můžu říct jen to, že jsem fingoval taky svoje nadšení, jak je to bomba a super... ale jen do chvíle, než jsme dojeli zase zpátky do města (bál jsem se totiž, že kdybych mu hned řekl slušně řekl, že s takovou prací může jít tak leda do pr... nechal by mě v té 100km vzdálené díře trčet a autobus tam jezdí jednou za den, auto jsem tam neměl, takže domů bych se možná dostal někdy za týden :-))

    Jak jsme dojeli zpátky, tak jsem to vyklopil, že si myslím, že je to totálně práce na prd a vlastně to ani práce není... a že to byl úplně zbytečně zabitej den a čas, kterej jsem mohl trávit hledáním normálního místa nebo s přítelkyní, ale i kdybch ho jen proležel doma a čuměl do stropu, byl by investovanej užitečnějším způsobem....

    Takže třeba takové jsou zase pověry v dealerských firmičkách pracujcí pro T-Mobile - NAPROSTO DESNE!!!!

    Proto říkám: DEALERI NE!!!!
  • 13. 8. 2007 9:36

    Barbar (neregistrovaný)
    Myslím si, že na domovní prodej se hodí spíš věci ve stylu "Vesmírných lidí", obarvená mouka značky Herbalife, nebo Jar, kterej si můžete naředit vodou značky Amway :-))

    Z těch seriozních nabídek telekomunikací bych viděl asi tak, jen to, že mi u dveří zazvoní týpek a poví něco jako "Kámo, zařizujeme tady takovou menší síť rychlost je xx kbit/s, datově neomezený, cena xx Kč k instalaci potřebuješ to a to a nebo Ti to zařídíme my za xx Kč... chceš se přidat?"

    Co se týče telefoních operátorů, tak myslím, že každej z nich má svůj web, kde se dá dočíst vážně hodně informací... a komu se nechce hledat dvacet vyjímek u každé služby v obchodních podmínkách, tak existují zpravodajské servery zaměřené na mobilní komunikace, kde pravidelně vychází články, které informují o kompletních cenách včetně DPH a vážně všech podmínkách atd. :-)) Stačí si to přečíst a hned vím, kterej operátor je pro mě vhodnej a kterej ne... a taky kterej tarif :-))
    Takže předpokládám, že kdo umí číst, tak si to přečíst může a domovní prodejce tudíž K NIČEMU NEPOTŘEBUJE! A ta část populace, která číst neumí, by si třeba ze své blbosti nějakou nevýhodnou službu i pořídila, ale zase na to nemá dostatek finančních prostředků, takže i v tomto případě jsou dealeři zbyteční! :-)))

    Ještě jako perličky na závěr uvedu rozhovor s dealerem O2:
    Zastavil mě v centru boreček oblečenej do modré a bílé... Hned mě bylo jasný, že buď je to dealer O2! (Sice by to ještě mohl být třeba i člen ODS nebo fotbalovej fanoušek Sigmy Olomouc - ale Ti nikdy neoslovují komlemdoucí bez doprovodu policie, proto jsem tyto možnosti zavrhl :-))

    Dealer: "Můžu mít na Vás jednu otázku?"
    Já: "Ale určitě, to není žádný problém!"
    Dealer: "Jakého používáte mobilního operátora?"
    Já: "Vodafone."
    Dealer: "a.." chtěl ještě něco říct...
    Já: "Naschledanou." Otočím se a odcházím :-))))

    Měli jste vidět, jak čuměl :-))) Chtěl jednu otázku, tak ji dostal :-DDD

    Takže tak se musí na tu pakáž! A doporučoval bych to každýmu... jo... a mimochodem mi rok před tím, dealeři ještě Eurotelu (konkrétně jedna slečna) vynadala do pi*í, kreténů a debilů, jen proto, že jsem používal pro hovory, ještě jako student, kombinaci Odepiš od Vodafonu + VoIP hovory a moje měsíční náklady byly do 100Kč a tak mi neměla co nabídnout :-)) Takže super přístup k lidem!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).