Hlavní navigace

Názor k článku Stalo se: U:fon s etickým kodexem od Barbar - A ještě jen tak mimochodem - když jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 8. 2007 9:59

    Barbar (neregistrovaný)
    A ještě jen tak mimochodem - když jsem po škole hledal zaměstnání, narazil jsem i na jeden inzerát, který na první pohled vypadal solidně: "Telekomunikační společnost, hledá pracovníky..." Volal jsem tam a slečně na druhé straně mi řekla, že spolupracují s T-Mobilem atd. atd. no a že mám přijít na pohovor... tak jsem tam přišel a pořád všechno vypadalo solidně... jen mě trochu udivilo, že mi pořád v podstatě nikdo neřekl jaký mají požadavky (čekal jsem, že budou chtít vzdělání v telekomunikacích, zkoušet mě na různý fintičky atd., osvědčení o praxích atd.) ale nic z toho nepřišlo... pohovor se mnou dělal chlap v obleku, na kterým ale bylo vidět, že patří k těm levnějším - to už jsem začal být obezřetnej... vyptával jsem mě na to co umím atd., vyplnil jsem ještě před tím tisíc dotazníků... a na závěr mi řekl, že OK a že se mám další den v 7 dostavit k nástupu a že to bude můj první pracovní den a nějakej jejich pracovník mě zaškolí.

    Dostavil jsem se a pracovník, co mě měl zaškolit prý už čeká v autě, tak jsem za ním nasedl do auta, on nastartoval a jeli jsme... prohlížím si ho a už mě bylo jasný, že sice nevím co je to za firmičku, ale každopádně to asi nebude vhodný pro mě - ošuntělej týpek, v ošuntělým obleku, podle stavu jeho rukou bylo vidět, že musí manuálně pracovat (a to dost těžce), navíc má hluboko do kapsy (tankoval za 200Kč) a celkově působil dost nesolidně...

    No nebudu to rozepisovat příliš dlouho - prostě tanhle firmička sháněla dealery pro T-Mobile! Zkušenost absolutně hrozná!!! Typoň mě vozil po nějakých prdelích a dědinách 100km od města, kde jsem s ním musel chodit po různých řeznictvích, hospodách, smíšených zbožích, obecních úřadech atd. a dívat se "jak to dělá profík" - profík se mezitím choval jako hulvát a já se styděl jen za to, že jsem tam s ním... pak jsme jeli do nějaké hospody, kde přišla nějaká rodinka oblečená do teplákových souprav (prý podnikatelé s úvěry s hroznýma prachama) a všichni měli zájem o MDA kolem 25kKč k tomu tarify za 4kKč/měsíc (prostě zhruba tak to nejdražší co vůbec může operátor nabízet pro fyzickou osobu) a nadšeně podepisovali smlouvy :-))) Pak mi borec v autě ukázal tabulku a jak si právě vydělal nějakých 20kKč za 30 minut a co tomu říkám :-))) Mno celá ta scénka evidentě fingovaná na ulovení mě coby "nového nadšeného dealera" :-)))

    Můžu říct jen to, že jsem fingoval taky svoje nadšení, jak je to bomba a super... ale jen do chvíle, než jsme dojeli zase zpátky do města (bál jsem se totiž, že kdybych mu hned řekl slušně řekl, že s takovou prací může jít tak leda do pr... nechal by mě v té 100km vzdálené díře trčet a autobus tam jezdí jednou za den, auto jsem tam neměl, takže domů bych se možná dostal někdy za týden :-))

    Jak jsme dojeli zpátky, tak jsem to vyklopil, že si myslím, že je to totálně práce na prd a vlastně to ani práce není... a že to byl úplně zbytečně zabitej den a čas, kterej jsem mohl trávit hledáním normálního místa nebo s přítelkyní, ale i kdybch ho jen proležel doma a čuměl do stropu, byl by investovanej užitečnějším způsobem....

    Takže třeba takové jsou zase pověry v dealerských firmičkách pracujcí pro T-Mobile - NAPROSTO DESNE!!!!

    Proto říkám: DEALERI NE!!!!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).