Hlavní navigace

Spuštění nekódovaného satelitního kanálu Volks.TV bývalého šéfa RTL je v ohrožení

21. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Unikátní projekt chtěl spojit ve vysílání program řady regionálních televizí. Stále však na jeho rozjezd chybí desítky milionů euro. Program měl původně odstartovat už letos v dubnu.

Zahájení vysílání nového nekódovaného satelitního programu Volks.TV, za kterým stojí někdejší šéf nejsledovanější německé televize RTL Helmut Thoma, se neustále odkládá. Na družici už je sice od konce letošního února dostupná jeho pozice se statickou obrazovkou a logem, Thomovi ale stále chybí desítky milionů euro, aby mohl televizi spustit. Přiznal to deníku Süddeutsche Zeitung. Původní termín byl naplánován na duben letošního roku, nyní je v ohrožení i podzim.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Slovenská TV Patriot už vysílání neobnoví. Končí z finančních důvodů

Problém Helmuta Thomy je v tom, že se mu nedaří najít vhodného investora, který by mu patřičné finance poskytl. Stanice měla být v Německu unikátním projektem a bylo by ji možné charakterem přirovnat například k naší regionalnitelevizi.cz. Ve svém programu chtěla Volks.TV dávat prostor především regionům. Spolupráci už uzavřela například se známými lokálními kanály Rhein-Main TV, NRW.TV, TV Berlin a Hamburg 1.

ebf - tip - debata

ČTĚTE TAKÉ: regionalnitelevize.cz pořádá letní soutěž v geocachingu o 14 HD satelitních kompletů

Podle serveru DWDL.de pak bývalý šéf RTL zpravodajské agentuře dapd řekl, že rozhodnutí, zdali bude kanál realizován, by mělo padnout v nejbližších týdnech. Celý projekt tak může skončit velkým fiaskem. Zhruba 30 milionů euro, které ještě Helmutu Thomovi v rozpočtu chybí, mělo padnout na provoz stanice v prvních dvou letech. Odhaduje se, že Thoma měl před několika měsíci k dispozici pouze polovinu těchto prostředků, tedy přibližně 15 milionů eur.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).