Hlavní navigace

Služba HD Signal nebude vysílat jen pozemně, ale i přes kabel a v IPTV

3. 1. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
3. 1. 2012

UVNITŘ DOKUMENT Bezdrátová kabelová televize Spray TV, která se od Nového roku přejmenovala na HD Signal, bude dostupná i u vybraných poskytovatelů pevné kabelové televize a IPTV. Jihomoravská společnost Self servis, která HD Signal provozuje, slibuje v případě pevné kabelové verze až 32 televizních programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Serveru DigiZone.cz to řekl výkonný ředitel Self servisu Michal Král.

DOKUMENT: Základní specifikace služeb HD Signal a HD Kabel (PDF, 3,8 MB)

Službu HD Signal budou poskytovat přímo naši partneři (ISP), stejně jako dvě nové IPTV služby HD Signal IP (lineární) a HD Kabel (lineární i nelineární IPTV s 32 HD a 82 SD kanály), sdělil Král. Bezdrátová pozemní verze HD Signal odstartuje na vysílačích v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Jihlavě, Olomouci a Hodoníně v průběhu tohoto týdne, a plně tak nahradí současné tři programové nabídky služby Spray TV.

K TÉMATU: Bezdrátová kabelovka Spray TV končí, nahradí ji nová služba HD Signal

V průběhu ledna proběhne testovací provoz, od února ostrý provoz. Stránky HD Signal budou spuštěny koncem ledna, uvedl výkonný ředitel Self servisu. Bezdrátová verze HD Signalu využívá mikrovlnné vysílání DVB-T MMS. Pro příjem signálu je nutný přímý výhled na vysílač, anténa s konvertorem/HDS, televizor HD ready nebo Full HD s CI slotem a CA Modulem(HDS nebo libovolný televizor se set-top-boxem a dekódovací karta Conax od poskytovatele služby.

EBF - tip - heslo konference

Oproti Spray TV, která nabízela 35 televizních programů ve standardním rozlišení obrazu bude Signal HD přes pozemní vysílače šířit 16 programů, z toho polovinu v HD kvalitě. K tomu připočítává možnost přijímat na stejnou anténu a televizor i volně dostupné programy z multiplexu DVB-T, tedy až 11 dalších stanic. Diváci si ale musí zajistit sloučení signálů od HD Signalu a multiplexů 1 až 4. Příjem služby nebude možný na klasickou televizní anténu, ale anténu pro DVB-T MMDS (2,3GHz), doplnil Michal Král.

Self servis, který na jižní Moravě provozuje vlastní kabelovou Moravia televizi a podílí se i na projektu kabelové televize Nej TV, je největším zprostředkovatelem televizních streamů v České republice. Před přímé optické vlákno má spojení se všemi českými a slovenskými televizními studii, což mu umožňuje získávat signály všech televizí v HD kvalitě. Vyrábí a šíří streamy 155 televizních stanic ve standardním a 33 ve vysokém rozlišení obrazu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).