Hlavní navigace

Slovenská JOJ opět s širokoúhlým formátem. Nastálo?

16. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
16. 3. 2010

Širokoúhlý formát u slovenské televize JOJ, která je dostupná také u českých operátorů, se začíná objevovat ve vysílání čím dál tím častěji. Není však jasné, zdali jde o reálný start nebo pouze testování. Upozorňuje na to server Mediálne.sk. Podle webu se v off-timu (tedy mimo hlavní vysílací čas) objevily v 16:9 akviziční pořady a stanice v něm pokračovala i při domácí tvorbě.

K TÉMATU: Slovenská televize Joj přejde na širokoúhlý formát 16:9

Například film Zakázané království i První oddělení či prime-timové Aféry byly bez pásů, Soudní síň v 18 hodin a večerní Panelák šli v režimu 4:3 Letterbox, tedy s černými částmi obrazovky nahoře i dole, upozornil Mediálne.sk. Širokoúhlý formát se objevil v satelitní platformě Skylink a pravděpodobně také v některých kabelových sítích, které používají signál z družice jako distribuční. V platformě UPC Direct byl oproti tomu obraz zdeformovaný a roztáhnutý do 4:3.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).